Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră Piesa de teatru „Tache, Ianke și Cadâr“, în regia lui Horațiu Mălăele, în Constanța

ro

30 Jun, 2021 12:55 4065 Marime text


 
  • Piesa de teatru „Tache, Ianke și Cadâr“ în regia lui Horațiu Mălăele ajunge, în premieră, în Constanța. Iubitorii de teatru sunt așteptați joi, seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor să ia parte la o scenetă cu iz de istorie.
Regia: Horațiu Mălăele

Distribuția: Horațiu Mălăele, Răzvan Vasilescu, Mihai Constantin, Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan și Matei Constantin.

Textul aparține perioadei interbelice și aduce în prim plan relația inter-etnică dintre un român, un turc și un evreu. Este o comedie savuroasă scrisă în 1932 și pusă în scenă în acelați an la Teatrul Maria Ventura. A fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani. După 60 de ani, Horațiu Mălăele repune în scenă spectacolul întrupându-l pe evreul Ianke și distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr și românului Take pe Răzvan Vasilescu și Mihai Constantin.

Este o piesă despre toleranță, prietenie și dragostea dintre cei trei prieteni negustori. Abordează cu subtilitate problema rasei, credinței și religiei, a statutului identitar individual și de grup, reamintindu-ne astfel că diferențele nu sunt neaparat un lucru rău, ci din contră. Piesa demonstrează felul în care putem funcționa pe fondul acceptării și al asumării a ceea ce ne definește și ne diferențiază de ceilalți.

Spectacolul se va ține joi, 1 iulie 2021, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, începând la ora 20:00, iar prețul biletului este de 130 lei. Mai multe detalii puteți afla pe site-ul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța.
 
Ce mai vedem la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța



„Cafeaua domnului ministru“, adaptare după Horia Garbea, este următoare piesă de teatru anunțată pe site-ul oficial al Casei de Cultură Constanța.

Regia: Daniel Bucur

Distributia: Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru, Ada Dumitru

Este o satiră politică care îmbracă haina comediei aducând în prim plan scena politică românească de după 1989. Un ministru alcoolic și depravat (Bebe Cotimanis), o șefă de cabinet bine instruită de serviciile secrete (Iulia Dumitru) și o patroană de bordel care-și cere drepturile (Ana Dumitru) interacționează dramatic și efervescent într-un spectacol care merită văzut.

Spectacolul are loc pe data de 22 iulie 2021, la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 19:00, iar prețul variază între 60 și 100 de lei. Mai multe detalii puteți afla pe site-ul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța.

Atenție! Din motive de siguranță împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, accesul publicului la reprezentațiile programate în sala Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța se va face cu respectarea strictă a următoarelor reguli:
* la sosire se va face obligatoriu termoscanarea, iar persoanele care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) și temperatura mai mare de 37,3 grade C nu vor putea intra la spectacol – recomandat este să stea acasă;
* accesul în sală va fi permis doar purtând masca (medicală / nonmedicală); aceasta trebuie să acopere gura și nasul și se va menține pe toată durata evenimentului (de la intrarea în foayer până la părăsirea clădirii);
* se vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant, dispenserele fiind montate înainte de cele două intrări ale sălii de spectacol;
* se va respecta cu strictețe rândul și locul indicate pe bilet, locul liber este blocat cu o bandă ;
* se va menține distanța fizică conform marcajelor în zonele de acces la toalete și la intrarea/ ieșirea din sală;
* pentru a evita aglomerarea zonelor de intrare în sală, spectatorii sunt rugați să ajungă mai devreme, accesul fiind permis cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea spectacolului, fără a staționa în foayer;
* ieșirea din sală se va efectua începând cu rândurile cele mai apropiate de ușile de evacuare;
* Se interzice spectatorilor consumul de alimente și băuturi în incinta sălii de spectacol, cu excepția lichidelor ambalate individual;
 
Citește și: 

Ideo Ideis, Festivalul Național de Teatru tânăr ajunge și în Constanța
 
sursa foto: Casa de Cultura a Sindicatelor Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii