Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Poeții făceau concurență aprinsă focului” Călătorie prin intermediul poeziilor, pe plajă (galerie foto)

ro

09 Sep, 2015 00:00 2072 Marime text
„a ars poezie
iar poeții făceau concurență aprinsă focului
şi era poezie vie
de-aia adevărată
expulzată direct din suflet de poet pe toată plaja
iar de erai atent
auzeai cum marea le ascultă sufletele
și apoi aplaudă cu toate valurile deodată”, sunt versurile scrise de Mariana Matiş, după recitalul poetic care a avut loc la malul mării.
 
Invitaţi de excepţie, atmosferă relaxantă, foc de tabără, miros de mare, muzică, dans şi... poezie. Acestea sunt ingredientele recitalului poetic neconvenţional care a avut loc luni seară pe plaja Doors. Evenimentul, coordonat de poetul Adrian Suciu şi organizat în cadrul Atelierelor „Poezia Vie”, a reunit poeţi care se află la începutul carierei, cum ar fi Teda Peleş, cea mai tânără participantă, dar şi poeţi experimentaţi, seniori ai literaturii, precum Daniel Corbu, Corneliu Antoniu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România filiala Sud-Est.
 
„Nu vreau să par şi nici nu sunt un exaltat, dar atmosfera a fost cu totul fabuloasă, aproape magică! Laolaltă, poeți și iubitori de stihuri au ars împreună în jurul unui foc de tabără mai mult decât prietenos, miruiți de versurile celor care le-au născut și le-au oferit audienței cu mărinimie și dragoste. Ce mai tura-vura, a fost o întâlnire între prieteni frumoși, public și artiști, chiar dacă unii dintre noi ne vedeam pentru întâia oară”, a spus Eduard Zalle, cu privire la recitalul de poezie de la malul mării. „Eu nu pot decât să le mulțumesc tuturor pentru seara minunată la care am fost părtaş şi să mă înclin plin de respect şi recunoştinţă în faţa fiecăruia! Mai spun că am ajuns la acest eveniment cu toată încrederea şi am plecat de acolo cu sufletul pătruns de sublim!”, a completat poetul.

Cei prezenţi luni seară pe plaja Doors au fost purtaţi, prin intermediul poeziilor, într-o lume a iubirii şi a reflecţiilor. Feedback-ul participanţilor a fost unul pozitiv, aceştia ţinând să le mulţumească poeţilor, pe pagina oficială a evenimentului, pentru seara minunată oferită. „M-am simţit binecuvântată să fiu alături de oameni minunaţi, ce au atins acea formă supremă a inteligenţei umane - cea spirituală -, stăpânind perfect arta sublimă a lumii, arta de a dărui!”, este unul dintre mesajele postate.
 
Vă reamintim protagoniştii evenimentului, în ordinea de pe afiş: Alex Anastasiu, Corneliu Antoniu, Silvia Bitere, Ciprian Chirvasiu, Gabriel Gherbăluţă, Teda Peleş, Amelia Stănescu, Adrian Suciu, Emil Iulian Sude, Simona Toma, Laurenţiu Vedinaş, Tudor Voicu şi Eduard Zalle.
 
„Intrarea este liberă, ieșirea e mai grea”, anunţau, săptămâna trecută, organizatorii. Şi aşa a şi fost.
 
Sursa foto: Cristina Munteanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii