Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 9 februarie Pianistul Horia Mihail, în concert la Teatrul „Oleg Danovski“

ro

09 Feb, 2018 00:00 2894 Marime text
Cunoscutul și apreciatul pianist brașovean Horia Mihail va urca, în această vineri, de la ora 18.30, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, ca solist al Concertului pentru pian și orchestră în La major, KV488, de Wolfgang Amadeus Mozart.
 
 
La pupitrul orchestrei simfonice a Teatrului „Oleg Danovski“ se va afla dirijorul Cristian Brâncuși. În programul concertului de vineri seară se mai află celebra uvertură a operei „Wilhelm Tell“, de Gioachino Rossini, și Simfonia nr. 6 în Do major, D.589, de Franz Schubert.
 
Solist concertist al formațiilor muzicale Radio București și al Filarmonicii Brașov, Horia Mihail a urcat pe scena de concert din orașul natal la numai 10 ani, atunci când a interpretat Concertul în Re Major de Joseph Haydn, sub bagheta maestrului Ilarion Ionescu-Galaţi. Nu a urmat un liceu cu profil artistic, fiind absolvent al Colegiului de Matematică și Fizică „Andrei Șaguna“ Brașov, dar și-a desăvârșit pregătirea muzicală cu prof. Stela Drăgulin în orașul natal, cu prof. Constantin Ionescu-Vovu la Academia de Muzică din București și cu Ian Hobson la Universitatea din Illinois.
 
El este considerat printre puținii muzicieni români care au cântat pe aproape toate continentele.
 
Biletele pentru acest concert au preţuri de 20, 25, 30 și 40 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. Copiii şi elevii, pe baza carnetului de elev vizat la zi, vor plăti pe un bilet 8 lei, iar pensionarii şi studenţii, pe baza talonului de pensie, respectiv a carnetului de student vizat la zi, vor cumpăra un tichet cu 15 lei.
 
Sursă foto: Facebook - Horia Mihail
 
Citește și:
 
Spectacolele lunii februarie la Teatrul „Oleg Danovski“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii