Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 24 aprilie „Bolero“, concert extraordinar pentru două piane la Colegiul de Arte „Regina Maria“ (galerie foto)

ro

17 Apr, 2018 00:00 3573 Marime text
Cei care apreciază frumosul, sub diversele sale forme, sunt aşteptaţi marţi, 24 aprilie, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, pentru a participa la un eveniment în care imaginea şi culoarea se îmbină cu sunetul, spre desfătarea sufletului.
 
Manifestarea culturală, inclusă în proiectul Colegiului „Regina Maria“ intitulat „100 de minute de Artă pe lună, pentru 100 de ani de Unire“ (manager proiect prof. Doiniţa Mitrică), va fi deschisă, pe 24 aprilie, de la ora 15.30, prin vernisajul expoziţiei tematice a elevilor şi a cadrelor didactice de la specializarea Arte Vizuale.


 
După aceea, de la ora 16.30, în sala „Sergiu Celibidache“ va avea loc concertul extraordinar pentru două piane „Bolero“, susţinut de pianistele Verona Maier, considerată cel mai bine cotată pianistă de muzică de cameră din România, profesor universitar şi prorector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, şi lect. univ. dr. Andreea Bratu, o prezenţă constantă pe scena de la malul mării.

 

În programul concertului se regăsesc, alături de „Bolero“, faimoasa creaţie a lui Maurice Ravel, lucrări semnate de Wolfgang Amadeus Mozart - Sonata în Re Major, KV 448, Aleksandr Borodin - Suita „Dansurile Polovţiene“, transcripţie A. Pope, Johannes Bramhs - Valsuri op. 39 (selecţie) - transcripţie pentru două piane, Witold Lutoslawski - Variaţiuni pe o temă de Paganini (piano secondo) şi Claude Debussy - Preludiul la „După-amiaza unui faun“ (transcripţia autorului).


 
Intrarea la expoziţie şi concert este liberă.

Proiectul este promovat şi susţinut de către INOMAR Cluster Constanţa în cadrul programului „100 de Experienţe Dobrogene“.
 
Sursă foto: Andreea Bratu
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment: Serată culturală muzicală. „Muzica celestă a Unirii vine de peste Prut“ (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii