Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O lansare de carte, prilej pentru un emoționant omagiu adus lui Virgil Coman

ro

12 Dec, 2019 00:00 3309 Marime text

Ieri, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, a avut loc un eveniment omagial dedicat regretatului istoric Virgil Coman, a cărui teză de doctorat a fost publicată recent într-un volum.
 
Evenimentul de lansare a cărții „Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea - meglenoromânii'' a adunat laolaltă oameni care l-au cunoscut și l-au iubit pe neobositul cercetător, fost şef al Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale, stins prematur din viaţă la doar 42 de ani, în vara anului 2016.

Colegi, prieteni, colaboratori, cu toții au avut intervenții emoționante și cuvinte remarcabile pentru Omul de excepție care a fost Virgil Coman, un exemplu de generozitate, pasiune și profesionalism.
 
Coautor și coordonator a numeroase volume dedicate Dobrogei, Virgil Coman și-a consacrat ultimele luni din viață primei sale cărți de autor, „Aromânii şi meglenoromânii din Banat (1945-1951). Demografie, societate, izvoare“, volum ce avea să fie lansat postum. Teza sa de doctorat vine să completeze, cu rigoare științifică, informația din această primă carte, prezenta ediție fiind coordonată de prof. dr. Robert Stănciugel.
 
O a doua lansare a volumului „Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea – meglenoromânii va avea loc astăzi, ora 15:30, în sala de spectacole a Casei de Cultură ,,Ioan N. Roman'' din Medgidia, orașul natal al regretatului om de cultură.
 
 
Citește și:
 

Cartea regretatului istoric Virgil Coman „Meglenoromânii - Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea“, lansată la Constanța și în orașul său natal

Virgil Coman, un istoric dobrogean plecat prea devreme dintre noi

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii