Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O lansare așteptată. Lavinia și Gheorghe Dumitrașcu – „Raporturi între românii – turcii și tătarii din România”

ro

15 Jan, 2019 09:26 2776 Marime text

Joi, 17 ianuarie 2019, se împlinesc doi ani de când reputatul profesor Gheorghe Dumitrașcu a părăsit această lume.

În memoria tatălui său, Lavinia Dacia Dumitrașcu va fi protagonista unei duble lansări de carte joi, 17 ianuarie, ora 16, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.

„Împreună cu UDTTMR și ICEM Tulcea, MINAC lansează două volume. Primul, al meu și al tatălui meu, este o dovadă de mulțumire a sufletelor noastre față de frații noștri turci și tătari. Intitulat «Raporturi între românii – turcii și tătarii din România», volumul, apărut prin bunăvoința UDTTMR, la Editura Imperium Constanța, va fi prezentat de dr. Sorin Colesniuc, dr. Amet Aledin, prof.Serin Turcoglu și prof univ. dr. Stoica Lascu.

Cel de-al doilea volum - dedicat Centenarul și Dobrogei la 140 de ani de la revenirea sa la Țară - a fost realizat la sfârșitul anului trecut, în urma unei sesiuni de comunicări științifice naționale organizate de ICEM Tulcea și este rezultatul unui proiect. L-am coordonat împreună cu prietena mea, dr. Ligia Dima - actuala directoare a Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea -, căreia-i mulțumesc, încă o dată, pentru surpriza de la începutul volumului. Cartea a apărut la Editura Tipo Moldova din Iași. Împreună cu Ligia și cu directorul Editurii Tipo Moldova, Aurel Ștefananchi - care a mai adăugat o surpriză volumului și îi mulțumesc -, vom prezenta volumul”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii