Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O carte-eveniment - „Copacul cu frunze de caiet”, a jurnalistului Laurențiu Despina, lansată la Biblioteca „I.N. Roman”

ro

05 Jun, 2019 16:10 2471 Marime text

În cadrul seriei de întâlniri de lucru ale Cenaclului literar „Mihail Sadoveanu”, mâine, de la ora 17, suntem invitați la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” pentru a fi părtași la debutul literar al jurnalistului Laurențiu Despina.

„«Copacul cu frunze de caiet» este o poveste. Turnată în pagina, ea a luat forma unui roman. A văzut lumina zilei și s-a arătat publicului său la 21 august 2018. În urmă au rămas 3 ani în care a colorat multe seri, vise și speranțe. De-acum înainte răspunde și de emoția cititorilor săi”, mărturisea autorul.

Laurențiu Despina s-a născut în Constanța, unde a absolvit Liceul de matematică-fizică „Ovidius” (1978-1982). A terminat Facultatea de Transporturi, specializarea Autovehicule Rutiere (Institutul Politehnic Bucureşti). În perioada 1989-1991 a lucrat ca inginer în Mehedinți, respectiv Constanța. Ulterior a intrat în presă, lucrând ca jurnalist. A fost redactor-șef la cotidianul „Cuget liber” (Constanța), publicist comentator, redactor-șef la cotidianul „Independentul” (Constanța) și „Jurnalul Naţional-Jurnalul de Constanţa”. Între 2007 și 2010 a fost corespondent local pentru „Adevărul”.

Volumul de proză „Copacul cu frunze de caiet", apărut la Editura Ex Ponto, va fi „desfrunzit” de prozatorul Ovidiu Dunăreanu, criticul literar Costin Antonescu și prof. Alexandra Flora Munteanu. Moderatorul întâlnirii: Aurel Lăzăroiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii