Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Cărtărescu conferenţiază, luni, la Constanţa, la universitatea care-i decernează titlul de Doctor Honoris Causa

ro

06 May, 2017 00:00 4248 Marime text
Actorul Ion Caramitru (2012), regretatul Radu Beligan (2014), dramaturgul Matei Vişniec (2014), istoricul de artă Andrei Pleşu (2015), tenorul Vasile Moldoveanu (2015), naistul Gheorghe Zamfir (2016) şi graficianul Miricia Dumitrescu (2017) sunt doar câteva dintre personalităţile vieţii culturale cu care România se mândreşte oriunde şi care, în ultimii ani, s-au alăturat colectivului profesoral al Universităţii „Ovidius“, prin conferirea titlului de Doctor Honoris Causa, ca o recunoaştere a talentului, a dăruirii şi a profesionalismului lor.
 
Acestor nume li se va adăuga, din 8 mai 2017, un altul, cel al scriitorului Mircea Cărtărescu, cel mai tradus autor român contemporan, al cărui nume este vehiculat, de ani buni, ca fiind pe lista cu nominalizaţii la Premiul Nobel pentru Literatură. Ceremonia acordării înaltului titlu academic, „pentru întreaga activitate în domeniul literaturii şi ştiinţelor umaniste“, după cum se arată în motivaţie, va avea loc luni, 8 mai, de la ora 12.00, în aula Bibliotecii Universitare „Ioan Popişteanu“ a Universităţii „Ovidius“.
 
După eveniment, autorul trilogiei „Orbitor“ şi al romanului „Solenoid“, care este şi profesor la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, va susţine conferinţa cu titlul „Liniile de forţă ale poeziei de azi“, accesul publicului interesat fiind liber. Din programul întâlnirii nu vor lipsi autografele, care vor putea fi acordate pe titlurile mai vechi şi mai noi ale lui Mircea Cărtărescu, printre care şi romanul „Solenoid“, dar şi volumul de publicistică „Peisaj după isterie“.
 
Sursă foto: Facebook - Mircea Cărtărescu
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii