Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mentalism, umor exploziv şi replici strălucitoare Ce noi surprize îi aşteaptă pe constănţeni la Casa de Cultură

ro

01 Sep, 2015 00:00 2680 Marime text
Pe lista evenimentelor programate, în această toamnă, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa (CCS), şi-au făcut loc, după cum vă anunţam într-un articol anterior, concertul formaţiei Holograf şi spectacolul „Înşir'te mărgărite“, cu o versiune scenică realizată de Dan Puric.
 
Surprizele pentru constănţeni nu se opresc însă aici, agenda evenimentelor organizate la CCS fiind completată cu un spectacol de mentalism şi două piese de teatru savuroase.

Cristian Gog, spectacol la malul mării

Primul mentalist din lume care a reuşit să câştige un concurs de talente important, Cristian Gog, ajunge cu spectacolul „Imposibilităţi“ la Constanţa. 9 septembrie, ora 19.00, sunt coordonatele spectacolului programat la malul mării.
 
Timp de două ore, Cristian Gog va încerca să-i determine pe cei prezenţi la CCS să creadă în imposibil. Citirea gândurilor, influenţarea lor, telepatia, hipnoza şi multe alte numere de mentalism vor fi desfăşurate pe scenă, într-o atmosferă plină de mister şi bună dispoziţie.

Cristian Gog a fost votat ca fiind „cel mai talentat român“, în cadrul emisiunii Românii au talent, ediţia din anul 2012. Ca urmare a reuşitei sale, publicaţia The Sun l-a numit pe mentalist „omul care şi-a oprit inima pentru a câştiga Românii au Talent“.
 
„Vă garantez că nu veţi regreta timpul petrecut în compania mea!“, este mesajul mentalistului pentru constănţeni. Preţurile biletelor variază între 50 şi 90 de lei. Acestea se pot achiziţiona de la casieria CCS.

„D'ale carnavalului“, comedie montată în dulcele stil clasic


O nouă montare a piesei lui I.L. Caragiale „D’ale carnavalului“ va vedea luminile scenei la Constanţa, avându-l în prim-plan pe Eugen Cristea. În regia lui Daniel Niţoi, spectacolul este programat pe 6 octombrie, de la ora 19.00. Alături de Eugen Cristea vor fi prezenţi Vlad Jipa, Vasile Filipescu, Jean Lemne, Oana Gabriela Drăghici, Mirela Hurjui, Isabela Iacupovici, Cornel Mihalache, Daniel Niţoi, Puiu Iordăchescu şi Andrei Racu.
 
Comedia „D'ale carnavalului“ s-a jucat pentru prima oară la data de 8 aprilie 1885, la Teatrul Naţional din Bucureşti, în regia lui C.I. Nottara. De la debut, spectacolul a avut parte de o serie de adaptări de succes pentru film sau televiziune, în viziunea regizorală a unor nume precum Sică Alexandrescu (1951), Gheorghe Naghi (1959), Lucian Pintilie (1982), Gelu Colceag (2002) sau Dan Tudor (2009).
 
Biletele vor putea fi achiziţionate la preţul de 60 de lei.

Radu Beligan ajunge cu „Egoistul“ la Constanţa


Pe 13 octombrie, maestrul Radu Beligan vine la malul mării pentru a le oferi iubitorilor de teatru o reprezentaţie de excepţie. „Egoistul“ este ultima piesă a lui Jean Anouilh, scrisă în 1981. Este, de asemenea, un spectacol extraordinar, în care îl putem întâlni pe Radu Beligan în calitatea ce i-a adus notorietate, cea de actor, dar şi într-o alta, la fel de apreciată, cea de regizor.
 
Un fel de piesă-testament, aşa cum este „Furtuna“ lui Shakespeare, „Egoistul“ prezintă „o viziune lucidă, puţin cinică, despre viaţă şi moarte, despre iubire şi căsnicie, despre părinţi şi copii, despre sănătate şi boală, despre prietenie, despre egoism şi generozitate“, se precizează pe site-ul CCS. La toate acestea se adaugă un umor exploziv, o replică strălucitoare şi o eleganţă verbală rar întâlnite.
 
Alături de Radu Beligan vor urca pe scenă alţi artişti de calibru, precum Damian Crâşmaru, Simona Bondoc, Ileana Olteanu, Sanda Toma, Tomi Cristin, Cesonia Postelnicu, Medeea Marinescu, Mihai Niculescu, Lamia Beligan şi Silviu Biriş.
 
Biletele variază între 80 şi 100 de lei, iar spectacolul va avea loc de la ora 19.00.

Citeşte şi

Casa de Cultură Constanţa pregăteşte spectacole inedite pentru publicul de la malul mării
 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii