Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Muzeul de Artă Populară S-a deschis târgul de mărțișoare realizate manual. Tradiție, bun-gust și prețuri imbatabile (galerie foto)

ro

26 Feb, 2018 00:00 2396 Marime text
Dacă sunteți în căutarea mărțișorului tradițional, realizat manual din materiale naturale, cu migală, drag și pricepere, trebuie să veniți la Târgul de Mărțișoare organizat de Muzeul de Artă Populară din Constanța, pe platoul din fața instituției de cultură, în perioada 25 februarie - 1 martie.
 
Longeviva manifestare, ajunsă la cea de-a XV-a ediție și considerată un reper pentru cei care apreciază tradiția, s-a deschis duminică dimineață. Nu puțini au fost constănțenii care nu s-au speriat de temperaturile scăzute și au venit să cumpere mărțișoarele vestitoare de primăvară, la prețuri imbatabile, care pornesc de la 1 leu.
 
Mai mult parcă decât în alți ani, apelul la tradiție este mai evident, mărțișoarele cu motive tradiționale, pictate pe ceramică sau cusute pe etamină, sau cele inspirate de portul popular românesc regăsindu-se printre creațiile fiecărui meșteșugar. Gingașii ghiocei modelați din pastă polimerică sau croșetați cu măiestrie, dar și alte flori care fac parte din... alaiul de culori, forme și miresme ale primăverii „cer“ încântă privirea.
 
La loc de cinste se află și păpușile tradiționale, înveșmântate în port tradițional, realizate din lână colorată, cârpe sau mărgele.
 
Privirile celor care îndrăgesc tradiția sunt atrase de multitudinea de culori, forme și materiale diverse (ceramică, lemn, scoici, textile, sticlă, mărgele, hârtie) care se găsesc la Târgul de Mărțișoare, făcând dificilă alegerea celor care caută, printre sutele de obiecte însoțite de firul alb-roșu, simbolul perfect al primăverii ce se lasă așteptată.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

Muzeul de Artă Populară Constanța găzduiește Târgul de Mărțișoare. Când va avea loc

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii