Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Muzeul de Artă din Constanţa Prima ediţie a evenimentului internaţional „Young Artists Piano Festival“

ro

28 Jun, 2018 00:00 2581 Marime text
La sfârşitul lunii iunie, în cadrul generos al Muzeului de Artă din Constanţa (sala „Nicolae Grigorescu“), va avea loc manifestarea pentru tineret cu participare internaţională „Young Artists Piano Festival“. Festivalul este dedicat promovării pianiştilor de orice naţionalitate, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, care au obţinut performanţe deosebite în context competiţional naţional şi internaţional (AAF sau similar, conform vârstei), câştigători de concerte-premiu, premii şi distincţii relevante în domeniu.
 
Structurat pe trei categorii de vârstă (14-15 ani, 16-19 ani şi cei de peste 20 de ani), evenimentul artistic de tineret propune iubitorilor de muzică clasică din Constanţa mini-recitaluri şi recitaluri de pian individuale, îmbinând programe muzicale atractive, de înaltă ţinută şi virtuozitate interpretativă susţinute de tineri artişti în devenire, încadrabile din punct de vedere stilistic de la epoca preclasică până în contemporaneitate.
 
Pe parcursul celor două zile dedicate muzicii, 29-30 iunie, reprezentanţi multi-premiaţi ai colegiilor de muzică şi artă din ţară se vor (re)întâlni în concert, prezentând cele mai reuşite performanţe interpretative din repertoriul individual competiţional al anilor precedenţi.
 
Sâmbătă, 30 iunie, publicul de la malul mării este invitat la sala „Nicolae Grigorescu“ a Muzeului de Artă Constanţa, din bulevardul Tomis nr. 82-84, la concertul festiv de la ora 13.30, care se va deschide cu evoluţiile artistice ale tinerilor pianişti constănţeni Rebeca Christiana Dăşanu, Mihnea-Ştefan Năstase şi Teodor Cristian Spînu (Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa) şi va continua cu evoluţiile artistice ale tinerelor pianiste din capitală Alexia Dănăcică şi Diana Mariana Negreanu (Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu“ Bucureşti).
 
În închiderea festivalului, pianista Daria Parkhomenko, multi-laureată la nivel internaţional, absolventă a Musical Institute S. Rachmaninov (Federaţia Rusă), Hochschule für Musik und Theater Hamburg (Germania), în prezent aflată sub îndrumarea legendarei maestre Eliso Virsaladze la „Scuola di Musica in Fiesole“ (Italia), va susţine în aceeaşi zi un amplu recital de pian, cu începere de la ora 15.30.
 
Selecţia participanţilor acestei ediţii este realizată de directorul artistic al festivalului, pianista şi lect. dr. univ. Andreea Bratu (Universitatea „Ovidius“ Constanţa).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii