Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanța, Clayderman și-a împărțit partiturile copiilor (video)

ro

11 Mar, 2017 00:00 3221 Marime text
În vara lui 2007, pianistul Richard Clayderman, a cărui faimă depășise granițele Franței, era așteptat la Constanța pentru a susține, în premieră, un recital de pian. Deoarece nu se vânduseră suficiente bilete, impresarul de atunci a hotărât anularea concertului. Dorința de a-l asculta live pe faimosul pianist s-a împlinit, joi seară, pentru aproximativ două mii de constănțeni, care, din snobism probabil, mai mult decât din dragoste pentru pian, au plătit pe un bilet 150, 200 și 250 de lei, pentru a-l auzi pe Clayderman în Sala Sporturilor, acompaniat de Orchestra Simfonică București. 
 
Dacă prima parte a serii a fost dedicată romanticilor, predominante fiind melodiile lente, partea a doua a fost mult mai antrenantă, iar muzica de film a pregătit publicul pentru ce avea să urmeze, antrenantul french cancan „acompaniat“ de aplauzele energice ale publicului.
 
Deși nu a dorit să ofere autografe, Clayderman a făcut câteva daruri... prețioase publicului săi, împărțind partiturile sale, filă cu filă, copiilor din sală. Un alt gest de generozitate artistică a fost când, spre finalul concertului, pianistul a renunțat la scaunul de concert, aducându-l în fața scenei. A cântat în picioare, aplecat spre clapele pianului, iar în semn de prețuire pentru efortul său, publicul l-a aplaudat, la final, în picioare.
 
Distanța nefirească dintre tribune și scena minusculă, în raport cu dimensiunea Sălii Sporturilor, a fost punctul slab al concertului susținut joi seară, la Constanța, de Richard Clayderman și orchestra de cameră formată din muzicieni din București. Nici măcar ecranul amplasat pe fundalul scenei, pe care s-au derulat imagini pentru a ilustra melodiile - multe dintre ele, peisaje urbane pariziene - sau au fost transmise momente live din timpul concertului, cu prim-planuri pe mâna pianistului, nu a mai redus din „distanța“ prea mare dintre artist și public.
  
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii