Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Istoricul dr. Stoica Lascu, premiat de Fundaţia Culturală „Magazin istoric“

ro

28 Apr, 2017 00:00 6219 Marime text
Profesorul universitar dr. Stoica Lascu a fost distins cu Premiul „Theodor Capidan“, oferit de Fundaţia Culturală „Magazin istoric“, pentru „cele mai importante contribuţii ale cercetărilor istorice pe anul 2016“. 
 
Festivitatea de premiere a fost inclusă în cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Simpozionului anual de istorie şi civilizaţie bancară „Cristian Popişteanu“, care s-a desfăşurat, pe 26 aprilie, la sediul Băncii Naţionale din capitală.

Istoricul constănţean dr. Stoica Lascu a fost premiat pentru volumul „Românii balcanici în Dobrogea“, lansat pe 25 august 2016, la Cluj-Napoca, la Primul Congres Naţional al Istoricilor Români. La o ediţie anterioară, acest premiu a mai fost acordat profesoarei Matilda Caragiu-Marioţeanu, sora regretatului actor Toma Caragiu.
 
În total, pe 26 aprilie, au fost acordate 17 premii unor personalităţi ale istoriografiei naţionale, precum acad. Ioan-Aurel PopMihai MaximIoan TalpeşIoana FeodorovSorin CristescuAurel Pentelescu. Post-mortem au fost premiaţi George G. Potra şi Nicolae-Şerban Tanaşoca.
 
Sursă foto: Vlatko Dimov

Citeşte şi:

Dublă lansare de carte despre românii balcanici şi aromânii din Dobrogea

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii