Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitație... „Într-un bazar sentimental“

ro

01 Jun, 2017 00:00 2847 Marime text
Iubitorii de frumos sunt așteptați, vineri, de la ora 17.30, la Muzeul de Artă Constanța, pentru a se întâlni cu muzica și poezia, în cadrul special oferit de picturile lui Nicolae Grigorescu.

Evenimentul, intitulat „Într-un bazar sentimental“, îi va avea în prim-plan pe pianista Andreea Bratu și pe actorul Radu Niculescu, cadre didactice la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“.
 

„Alături de manifestările cenaclului «Flacăra», pe direcția «rezistenței prin cultură» au existat înainte de 1989, pentru cine își aduce bine aminte, minunatele gale de muzică și poezie inițiate de marii noștri artiști Ion Caramitru și Dan Grigore. O binevenită reeditare a acestor gale - formatul «Într-un bazar sentimental» (titlu după poemul lui Ion Minulescu) - îmbină, într-un concept-spectacol în mai multe ediții, versuri și piese pentru pian din creațiile poeţilor și compozitorilor universali“, spun organizatorii, care îi invită pe constănțeni la „un prim periplu stilistic care va crește în intensitate emoțională de la piesă la piesă, asezonat cu interesante informații privind aspecte mai puțin cunoscute din viețile creatorilor pe care îi interpretează“.


În program se vor regăsi poezii de Ion Minulescu, Aleksandr Pușkin, Serghei Esenin și Vladimir Maiakovski, precum și creații din literatura pianistică semnate de: George Enescu, Alexander Scriabin, Serghei Rahmaninov și V. N. Drozdoff.

Intrarea la eveniment este liberă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii