Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului Cea de-a XVI-a ediție a Anuarului în limba română al #IICCMER, în curs de apariție

ro

25 Nov, 2021 16:45 2141 Marime text
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului anunță că se află în curs de apariție la editura Polirom, cea de-a XVI-a ediție a Anuarului în limba română al #IICCMER cu tema „Construcții și deconstrucții de-a lungul unui secol. Istoriile partidului comunist”, coordonat de Dalia Báthory, Ștefan Bosomitu și Luciana Jinga.

Potrivit IICCMER, cel mai recent volum al Anuarului IICCMER analizează politica, evoluția și modul de gândire ale Partidului Comunist, în principal, și ale mișcării de stânga, în general, în România ultimilor o sută de ani (1921-2021).

Pe lângă o analiză a reconstrucțiilor discursive de după 1989, cele opt studii care alcătuiesc volumul surprind evoluţiile politice ale partidului unic și, mai ales, maniera în care, filtrate de interese şi opţiuni de moment, au avut un impact major asupra transformărilor sociale, a dinamicii cotidianului sau a traiectoriilor biografice ale diferiţilor subiecţi.

Sursa foto: Facebook/Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii