Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inedit. Google omagiază printr-un Doodle special Floarea de colț. De ce își deschide astfel celebrul motor de căutare pagina de start

ro

05 Mar, 2018 03:39 2907 Marime text
 
Floarea de colț (Edelweiss) este vedeta de azi a celebrului motor de căutare Google, fiind omagiată în data de 5 martie.
 
Este o binecunoscută floare montană, care preferă zonele stâncoase aflate între 1.800 și 3.000 de metri altitudine.

Este non-toxică și a fost folosită de-a lungul timpului în medicina naturistă, ca remediu pentru bolile abdominale și respiratorii.

Fiind găsită în zone restrânse a devenit un simbol al alpinismului, frumusețea și puritatea ei putând fi văzute în Alpi sau Carpați, devenind chiar un simbol național în țări precum Austria, Bulgaria, România, Slovenia și Elveția.

Confom tradiției, dăruirea unei flori-de-colț este o promisiune a devotamentului. Iar dacă visezi o floare de colț e numai de bine.
 
La români are mai multe denumiri, ca floarea reginei, albumeală, albumiţa, edelvais, flocoşele, steluţă, floarea-doamnei, siminic, tudeliţă, floarea Bucegilor, sau, pur şi simplu, Floarea, nume care concentrează importanţa sa printre toate celelalte flori.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii