Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam. 2060 de ani de la naștere - 2000 de ani de la moarte „Poetul Ovidiu - cel mai de seamă locuitor al cetății Tomis. Omagiu tomitanilor de azi“ (galerie foto)

ro

06 Oct, 2017 00:00 2242 Marime text
Societatea de Științe Istorice din România - filiala Constanța a organizat joi, 5 octombrie, la Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu“, reuniunea cultural-memorială „Poetul Ovidiu - cel mai de seamă locuitor al cetății Tomis. Omagiu tomitanilor de azi. 2060 ani de la naștere - 2000 de ani de la moarte“. 
 
„Cred că stimularea interesului tinerilor constănțeni pentru cunoașterea marilor tomitani, din vremurile trecute, este o dovadă a respectului pentru înaintași și personalitățile cu adevărat importante ale orașului nostru. Ovidius este primul dintre ei“, a spus președintele Filialei Constanța a Societății de Științe Istorice din România, prof. univ. dr. Stoica Lascu, care a susținut comunicarea „Ovidius (20 martie 43 î.Hr. - 17 d.Hr.) - «cântărețul iubirilor gingașe» și al strămoșilor noștri geți de la Pontul Euxin“.
 
Conform programului, alocuțiunea de deschidere a fost rostită de directorul Școlii „Ciprian Porumbescu“, prof. Cătălin Agafiței.
Profesoara Carmen-Elena Țilivea, care s-a ocupat de organizarea manifestării, a vorbit despre „Tomis - cetatea cea din urmă a poetului Ovidius“, iar elevii claselor a V-a și a VIII-a B, coordonați de prof. Zoica Ruse și prof. Daniela Agafiței, au pregătit referate pe tema dată.
 
Ebru Sefa (clasa a V-a B) a vorbit despre locul de naștere al marelui omagiat, Titus Șișu a încercat să răspundă unde a fost înmormântat autorul „Tristelor“ și „Ponticelor“, iar colega lor de clasă Irina Basta a susținut că Ovidius este cel mai de seamă poet latin. De asemenea, Eva Neagu a prezentat creația poetică tomitană a lui Ovidius, Nicolas Nițu a susținut prezentarea     „Ovidius - dăltuit în marmură și imortalizat în creații literare“, Cristina Cociu, tot din clasa a V-a B, a recitat din poeziile ovidiene, iar Simona MateiSergiu Gică și Ionuț Cercel au prezentat desene inspirate din opera marelui poet. De la clasa a VIII-a B au luat cuvântul elevii Hrisaida Bușu - „Ovidius - ilustrul fiu al Tomisului“ și Roxana Nicolae - „Viața lui Ovidius la Tomis“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii