Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Regal muzical la Constanța. Concert extraordinar pentru două piane

ro

25 Apr, 2018 00:22 2268 Marime text


Constănțenii au avut șansa de a participa, marți seară, la un eveniment deosebit, rar întâlnit pe scenele de la Marea Neagră, dar nu numai: un concert extraordinar pentru două piane, care împrumutat numele faimoasei lucrări a lui Maurice Ravel, „Bolero“.

Regalul muzical a avut loc în sala „Sergiu Celibidache“ a Colegiului Național de Arte „Regina Maria“, sala cu cea mai bună acustică din Constanța.

Protagonistele concertului „Bolero“ au fost prof. univ. dr. Verona Maier, prorector al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, considerată cel mai bine cotată pianistă de muzică de cameră din România, și lect. univ. dr. Andreea Bratu de la Universitatea „Ovidius“, o prezenţă constantă pe scena de la malul mării.

Cele două pianiste au interpretat cu măiestrie creații ale compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart - Sonata în Re Major, KV 448, Johannes Bramhs - Valsuri op. 39 (selecţie) - transcripţie pentru două piane, Astor Piazzolla - „Libertango“, Aleksandr Borodin - Suita „Dansurile Polovţiene“, transcripţie pentru două piane de Ann Pope, Claude Debussy - Preludiul la „După-amiaza unui faun“ (transcripţia autorului) și Maurice Ravel - „Bolero“.

Concertul a fost inclus în proiectul Colegiului „Regina Maria“ intitulat „100 de minute de Artă pe lună, pentru 100 de ani de Unire“ (manager proiect prof. Doiniţa Mitrică). În cadrul acestui proiect pe 24 aprilie a fost deschisă, în foaierul instituției de învățământ vocațional, și o expoziţia tematică a cadrelor didactice de la specializarea Arte Vizuale: Ignat Ștefanov, Niculae Morărescu, Mirela Dimcea, Marieta Besu și Georgian Apostolache.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Pe 24 aprilie: „Bolero“, concert extraordinar pentru două piane la Colegiul de Arte „Regina Maria“ (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii