Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Alb, negru și... un strop de culoare sau „Poetica tușului“

ro

04 May, 2018 01:34 2622 Marime text



„Poetica tușului“. Așa se numește expoziția de pictură în tuș deschisă pe 3 mai la Art Gallery Constanța, rod al unui curs susținut la Centrul de Arte Vizuale Constanța de către conf. univ. dr. Ion Codrescu pentru foștii săi studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“.

„Pictura în tuș este o tehnică mai deosebită, care nu se predă în școala românească de artă“, a spus conf. univ. dr. Ion Codrescu, preocupat să-i inițieze pe cursanți în tainele esteticii picturii extrem-orientale, astfel încât să rămână originali, evitând riscul de a copia artiștii chinezi și japonezi.

Expoziția reunește lucrările semnate de Dinela Brîndușe, Cornelia Cărpuș, Leonid Cărpuș, Ion Codrescu, Mihaela Cojocaru, Nicoleta Danciu, Adina Dogaru, Anca Filip, Gabriela Luca și Florentina Roman, însă acestor nume li se adaugă și cele ale altor pasionați de tainele picturii în tuș.

Expoziția al cărei curator este conf. univ. dr. Ion Codrescu va fi deschisă până 7 mai.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

„Poetica tușului“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ION CODRESCU 04 May, 2018 13:01 Mulţumim pentru prezentarea evenimentului. Ca întotdeauna, ZIUA DE CONSTANŢA a răspuns prompt la invitaţia noastră de a semnala o activitate culturală din oraşul nostru pentru ceilalţi constănţeni. Vă dorim inspiraţie în munca Dvs. de jurnalişti ai cetăţii de la malul Mării Negre!