Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gala HOP 2019 – debut în forță pe scena Teatrului de stat din Constanța

ro

03 Sep, 2019 11:18 2156 Marime text

Ieri, 2 septembrie, a debutat ediția cu numărul 22 a Galei tânărului actor HOP 2019, dedicată unei teme generoase: „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual”.

Competiţie profesionistă care pune în valoare creativitatea, originalitatea şi aptitudinile deosebite ale tinerilor actori, Gala are anul acesta ca director artistic pe cunoscutul coregraf și dansator Gigi Căciuleanu, care a prezentat cu emoție și entuziasm evenimentele ce urmează să aibă loc, timp de trei zile, pe scena Teatrului de stat din Constanța.

Ediția 2019 a Galei HOP a fost dedicată mișcării, dar nu oricărui fel de mișcare, ci celei elaborate, izvorâte din talent și conceptualizare, menită nu doar să însoțească textul dramatic, ci să-i confere noi valențe, să deschidă gustul pentru reflecție, meditație, poezie.

Juriul Galei a avut de ales 40 dintre cei peste 150 de actori participanți la preselecția din luna iunie a acestui an.

”Hop, la treaboste!” și-a încheiat Căciuleanu discursul inaugural, reluând un cuvânt inventat care însumează munca și dragostea pentru această meserie, care se face cu dedicație și pasiune, în ore îndelungi de repetiții cu trupul, cuvintele și emoțiile.

Aseară s-au desfășurat concursurile la secţiunea individual şi proba impusă, precum și la secțiunea de grup. Au performat tinerii actori Radu Anastas, Ioana Cojocărescu, Raul Lăzărescu, Alin Potop, Maria Panainte,  Alina Dumitrache, Andrei Ianuş, Alexandra Oiște, Cristina Simion, Ioana Beatrice Tănasă, Mihai Vasilescu, Norbert Boda, Nadina Cîmpianu, Andrei Gîjulete, Andrei Han, Alex Macavei, George Olar.

Au fost intervenții scurte, dramatice sau lirice, pornind de la texte proprii sau aparținând unor autori cunoscuți, în care actorii au creat momente memorabile de sincronizare minunată a trupului cu verbul.

În cadrul Nocturnei, a fost prezentat „draft-ul” unui film în lucru, „O întâmplare… cu jazz”, o peliculă de Mircea Albuţiu, un omagiu adus lui Miriam Răducanu, doamna dansului contemporan românesc, despre care Gigi Căciuleanu a vorbit cu venerație în intervenția sa de la debutul Galei.

Așteptăm cu interes și serile care urmează.
 
 
 Sursă foto: ZIUA de Constanța
 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii