Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar, la a XXI-a ediţie UDTTMR a pregătit zeci de surprize pentru constănţeni

ro

24 Aug, 2015 00:00 3831 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) organizează, în zilele de 28 şi 29 august, cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional al Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar. Evenimentul va reuni şi anul acesta ansambluri din diferite colţuri ale lumii.
 
Noutatea acestei ediţii va consta în participarea la festival a unui ansamblu de tătari din Lituania. De asemenea, după o perioadă de absenţă, pe scena festivalului vor reveni şi tătarii din Ucraina. Nu vor lipsi nici ansamblurile din Turcia, Macedonia, Bulgaria, Georgia, iar din România vor evolua ansamblurile UDTTMR. Festivalul va începe vineri, 28 august, ora 11.00, cu tradiţionala paradă a portului popular, care se va desfăşura pe traseul Teatrul de Vară „Soveja“ - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - faleza staţiunii Mamaia - Cazinoul din Mamaia, şi se va încheia cu o reprezentaţie în Piaţeta Cazinoului.

Tot vineri, începând cu ora 19.00, pe scena Teatrului de Vară „Soveja“ vor urca toate ansamblurile participante la festival, spectacolul urmând a se desfăşura pe parcursul a aproximativ trei ore. Sâmbătă, 29 august, ora 15.00, în parcul de lângă Teatrul „Soveja“ va avea loc o competiţie de lupte tradiţionale tătăreşti - kureş, iar de la ora 19.00, pe aceeaşi scenă a Teatrului de Vară va avea loc spectacolul de gală. Nu vor lipsi momentele festive, precum decernarea plachetelor, dar nici focurile de artificii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii