Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festival internaţional de flaut la Constanţa

ro

17 Feb, 2017 00:00 2777 Marime text
La sfârșitul lunii februarie și începutul lunii lui Mărțișor, iubitorii muzicii culte sunt invitați să participe la evenimentele celei de-a patra ediții a festivalului internațional de flaut „Marea Neagră“, care vor avea loc la Constanța, în sala „Sergiu Celibidache“ a Colegiului Național de Arte „Regina Maria“ și la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“. 
 
Concertul simfonic extraordinar din programul festivalului va avea loc pe 27 februarie, de la ora 19.00, la Colegiul „Regina Maria“. Din programul serii vor face parte: Divertismentul nr.  1 în Re major și Simfonia nr. 29 în La major, de Wolfgang Amadeus Mozart, și Concertul pentru două flaute, de Domenico Cimarosa. Soliștii concertului vor fi: Yoonhan Kwon, din Coreea de Sud, și constănțeanul Gabriel Marin. Ei vor fi acompaniați de Black Sea Symphony Orchestra, la pupitrul căreia se va afla dirijorul coreean Lee Woo Jik.
 
Al doilea eveniment din cadrul festivalului este programat chiar de Mărțișor, pe 1 martie, la Teatrul „Oleg Danovski“, și va consta într-un recital duo de faut, susținut de flautista Carole Reuge, din Elveția, și Gabriel Marin, din Constanța. Ei vor fi acompaniați  de pianistul turk Aydin Arslan. În program se vor regăsi piese camerale de mare popularitate.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii