Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție de artă și campanie de informare pentru sănătate

ro

26 Feb, 2020 00:00 2532 Marime text

În fiecare an, în data de 24 martie, România marchează, alături de întreaga lume, Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei, al cărei slogan este, în acest an, „It’s time.” / „Este timpul (să eradicăm tuberculoza)”.


Pentru a marca această zi și a informa corect populația și factorii de decizie cu privire la această problemă importantă de sănătate publică, Fundația Romanian Angel Appeal, alături de instituțiile publice din județ și organizații nonguvernamentale, demarează cea mai amplă campanie împotriva tuberculozei. Anul acesta, campania a debutat la începutul lunii februarie cu organizarea la nivelul școlilor generale din județul Constanța a unui concurs online cu tema „Educație pentru sănătate, prevenirea tuberculozei” și a unui concurs de desene și materiale digitale cu tema „It’s time to end TB”, urmând ca cele mai originale lucrări să fie expuse în Galeria de artă „Virgil Coman”, din pasajul pietonal de pe strada Ștefan cel Mare, în perioada 24 martie-15 aprilie.


Pe data de 24 martie, începând cu ora 16.00, în fața pasajului din strada Ștefan cel Mare vor avea loc vernisajul expoziției de artă și o campanie de informare care va consta în distribuirea de pliante informative. Ziua de 24 martie se va încheia cu iluminarea în roșu a pasajului pietonal, punând astfel Constanța pe harta orașelor lumii care au aderat la inițiativa „Light Up the World For TB”.


Citește și:

„Flori Pentru Martirii Marii Uniri”, eveniment la Galeria de Artă „Virgil Coman”, de 1 Decembrie

Proiect pilot al Ministerului Sănătății Tratament în ambulatoriu pentru pacienții cu tuberculoză


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii