Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziție a artistului Florin Stoiciu găzduită de Muzeul Național al Literaturii Române (galerie foto)

ro

14 Oct, 2021 17:00 3237 Marime text
  • Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 – 30 octombrie 2021 și ulterior va fi itinerată în țară și în străinătate.
Muzeul Național al Literaturii Române a găzduit marți, 12 octombrie 2021, ora 14.00, în Sala „P. Creția”, vernisajul expoziției artistului Florin Stoiciu, intitulată „Jurnal de pandemie. Transfer digital pe pânză“, un proiect curatoriat de academicianul Mircia Dumitrescu, ce a fost inaugurat de prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul general al MNLR.
 
Potrivit organizatorilor, proiectul urmărește să genereze premisele pentru o înțelegere mai profundă a modului în care provocările pandemiei ne-au afectat dramatic viața și felul de a gândi. 

„De asemenea, expoziția își propune, pe de-o parte, stimularea potențialului creativ al tinerilor în sfera artei și, pe de altă parte, transmiterea unui îndemn pentru un comportament responsabil față de acest flagel. Expoziția reunește aproape 200 de lucrări care abordează tema pandemiei prin transfer digital pe pânză, un demers pedagogic pentru studenții la arte, care au fost nevoiți să participe la cursuri vocaționale on-line și să creeze acasă“ – au mai precizat organizatorii.

 
Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 – 30 octombrie 2021 și ulterior va fi itinerată în țară și în străinătate.
 
Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Capitalei, MNLR, UAP, Universitatea Ovidius din Constanța.
 

„Astăzi, la Muzeul Național al Literaturii Române, o nouă ispravă de înalt profesionalism a lui FLORIN STOICIU. O expoziție care ține privirea în tensiune. Prin lupă, despre o pandemie inedită, care, pe lângă durere, deține și bogate zăcăminte aluzive. Felicitări, Florin Stoiciu!” – se arată în mesajul transmis de Florin Toma, Viața Românească

 
De asemenea, tot în data de 12 octombrie, de la ora 13.00, cu ocazia Zilei Spaniei și la aniversarea a 140 de ani de relații diplomatice România- Spania a avut loc la Senatul României o expoziție intitulată „GOYA 275 de ani de la naștere"  în care au fost prezentate 63 gravuri. Excelența sa, Manuel Larotcha Parada, Ambasadorul Spaniei în România a avut aceasta inițiativă și Anca Dragu, Președintele Senatului a pus la dispoziție spațiul pentru expoziție, în incinta clădirii Senatului.

Au fost expuse 63 de lucrări- gravuri selectate din cele 3 mari serii realizate de Goya, Capriciile, Tauromaquia și Dezastrele, plus două gravuri Rembrandt și gravura realizată de artistul Florin Stoiciu.

Sursa foto: Facebook/Anastasia Stoiciu

Citește și: 

Proiectul #DobrogeaAcademică, iniţiat de ZIUA de ConstanţaMoment-reper al conectării comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii