Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziția „Maestrul și discipolul”, pe simezele Muzeului de Artă

ro

10 Sep, 2020 00:00 4943 Marime text

În acest week-end (11 septembrie) se deschide la Muzeul de Artă Constanța expoziția „Maestrul și discipolul”, cu grafică de Nicolae Săftoiu - donată muzeului, și lucrări realizate de Ion Drăghici, artist cunoscut și apreciat în peisajul artelor plastice contemporane, participant în proiectul „Pictori de azi la Balcic”.
Despre desenele, schițele și picturile lui Ion Drăghici se afirmă că sunt pline de linii viguroase, tăiate precis și rapid în albul intimidant al pânzei sau altui suport grafic care așteaptă izbăvirea prin artă. „Intimidant”, pentru că acest pictor cu înclinații spre arta monumentală mărturisește că totdeauna simte o panică în fața pânzei albe și imediat pune o tușă ori o linie ca să scape de teama aceasta.
 
Graficianul Nicolae Săftoiu  (n. 28 martie 1935, Cozieni, Ilfov, d. 31 mai 2017, Lunca Gârții, Argeș) este cel care între anii 1991 – 2001 a desenat toate bancnotele României.
Urmează Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” (1952-1958). Din 1958 expune în țară la toate expozițiile de grafică. În același an devine membru al Fondului Plastic.
În 1961 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici (U.A.P.).
 
Expoziția este organizată de Muzeul de Artă și Fundația Pro Arte Constanța și va putea fi vizitată până pe 18 octombrie.
 
Citește și:

Destinații de week-end cultural Un celebru sculptor cu origini dobrogene expune, în premieră, la Muzeul de Artă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii