Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ex Libris Brâncuși“ de la Constanța ajunge la Muzeul Național Cotroceni

ro

13 Feb, 2018 00:00 2485 Marime text
Expoziția „Ex Libris Brâncuși“, reunind lucrări semnate de peste 200 de graficieni, pictori, sculptori și ceramiști din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia și Turcia, va fi vernisată, pe 19 februarie, de la ora 18.00, la Muzeul Național Cotroceni, în Spațiile medievale. 
 
Evenimentul este dedicat celor 142 de ani de la nașterea faimosului sculptor Constantin Brâncuși. Expoziția, organizată la iniţiativa artistului plastic Florin Stoiciu, profesor la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ din Constanţa, este susținută de personalități precum Mircia Dumitrescu, Aurel Bulacu, Ștefan CâlțiaAlexandru GhildușBogdan Hojbotă, Napoleon Tiron, Costel Iacob, Mihai Tugearu etc.
 
La vernisaj vor participa prof. univ. dr. Florin Stoiciu, rectorul Universității „Ovidius“ din Constanța, prof. univ. dr. Sorin Rugină, decanul Facultății de Arte, prof. univ. dr. Daniela Vitcu, prodecanul Facultății de Arte de la Universitatea de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Adriana Lucaciu, conf. univ. dr. Aurel Vlad, de la UNARTE din București, lect. univ. dr. Răzvan Constantin Caratănase, dar și majoritatea artiștilor expozanți.
 
„Ex Libris Brâncuși“ va fi deschisă publicului în perioada 20 februarie - 13 martie 2018.
Proiectul „Ex Libris Brâncuși“ a demarat în martie 2016, la Constanța, cu inaugurarea expoziției itinerante cu același nume la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii