Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment editorial Constantin Costache și-a lansat romanul „Singur împotriva oceanului“. O carte de aventuri. De suspans... (galerie foto)

ro

06 May, 2017 00:00 3834 Marime text
„Teama este întotdeauna în noi, l-am auzit spunând. De câte ori o să mai crezi că ți-e teamă, amintește-și că lângă tine sunt eu. Nu ai de ce să te temi. Umblă liniștit peste tot, fără să-ți fie teamă și fără să încerci să cauți alt sprijin decât în tine. Trebuie să-ți dai seama că ești puternic. Du-te acum și nu uita asta! Bucură-te de puținul timp pe care-l mai ai pe pământ, printre semenii tăi. Curând o să vină o vreme când o să vii aici pentru vecie...“ Este un fragment din romanul „Singur împotriva oceanului“, lansat, ieri, de Constantin Costache. O carte de aventuri. De suspans. O carte care aproape că se citește singură. 
 
La evenimentul de lansare, care a fost găzduit de Biblioteca Județeană „I.N. Roman“, au participat Corina Apostoleanu, directorul bibliotecii, poetul Mircea Lungu, scriitorul Aurel Lăzăroiu, precum și zeci de constănțeni, cuceriți de romanele lui Constantin Costache.
 
„Cartea «Singur împotriva oceanului» este o întâmplare dintr-o viață petrecută pe mare. Citind cartea, veți trăi alături de eroi evenimente care le-au marcat existența. Evenimentele prezentate vă țin cu sufletul la gură și vă vor determina să o citiți de două ori. Dincolo de suspans și emoție, veți regăsi toate ingredientele unui roman de succes“, a declarat scriitorul Aurel Lăzăroiu.
 
La rândul său, Corina Apostoleanu a ținut să precizeze că romanul lui Constantin Costache arată lupta pe care eroul o duce singur cu oceanul. „Autorul are încă multe de scris. Viața trăită i-a dat posibilitatea adunării acestui epic. «Singur împotriva oceanului» se citește cu curiozitate. Este un roman de citit, dar și de văzut, datorită caracterului său cinematografic. Este clar că în spatele lui se află experiența autorului, mai ales că sunt și foarte mulți termeni din marinărie, autorul apelând la meseria pe care o cunoaște. «Singur împotriva oceanului» este un roman convingător, nu este artificial. Recomand cu căldură cartea spre lectură“, a precizat Corina Apostoleanu, directorul bibliotecii.
 
Poetul Mircea Lungu a menționat că subiectul romanului „este luat din viața de toate zilele. De aici și veridicitatea“. „Cartea este o invitație globală asupra individului. În ea sunt prezente două lumi: cea a mării și cea a uscatului. Autorul pendulează între cele două lumi, capitol cu capitol. Eroul este un supraviețuitor. «Singur împotriva oceanului» este un roman care ar putea fi interpretat ca un elogiu adus speranței, inteligenței omului, felului în care eroul a știut să aplice cunoștințele dobândite“, a comentat poetul Mircea Lungu.
 
Constantin Costache a recunoscut că tinerețea i-a fost marcată de literatură. „Ideea acestei cărți a încolțit în mintea mea de foarte multă vreme. Mă întrebam adesea ce ar face un om dacă ar ajunge singur pe o navă. Viața noastră este o continuă luptă, iar personajul meu este susținut de cele două mari iubiri: mama și iubita sa“, a dezvăluit autorul.
 
Reamintim că scriitorul Constantin Costache a mai semnat următoarele volume: „Zece prozatori“ (volum colectiv, proză scurtă), „May Day“ (proză scurtă și poezie), trilogia „Urme pe oglinda apei“ („Să mori făcând orice să scapi din comunism“, „Banii securității“, „Destrămarea imperiului minciunii“), precum și „Nopțile cu lună plină“ - proză scurtă.

Cărțile lui Constantin Costache pot fi achiziționate de pe www.cartilemarii.ro.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii