Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Epigrame, fabule, poezii, proză scurtă şi caricaturi de calitate „Containerul cu umor”, lansat de Clubul Umoriştilor Constănţeni (galerie foto)

ro

28 Nov, 2016 00:00 3070 Marime text
Volumul colectiv „Containerul cu umor”, cuprinzând epigrame, fabule, poezii vesele, proză scurtă, caricaturi, a fost lansat, sâmbătă, de Clubul Umoriştilor Constănţeni. Volumul este dedicat unui eveniment major al industriei portuare din România: împlinirea a 40 de ani de la startul lucrărilor de construcţie a primului terminal de containere din portul Constanţa, actuala companie SOCEP SA.
 
„Basta! Am produs destul umor pentru piaţa internă. De-acum încolo, vom da totul la export!”, au spus membrii clubului şi au încărcat „Containerul cu umor”. „Containerul cu umor” este cel de-al treilea volum colectiv al Clubului Umoriştilor Constănţeni. El este dedicat specialiştilor, docherilor şi mecanizatorilor companiei SOCEP SA, care au făcut o muncă de pionierat în operarea mărfurilor containerizate în România.
 
Volumul, publicat la Editura „Dobrogea”, cuprinde epigrame, fabule, poezii vesele, proză scurtă şi caricaturi, semnate de: Traian Brătianu, Petru Brumă, Claudia Croitoru, Florentina Loredana Dalian, Ananie Gagniuc, Constantin Gornea, Constantin Iordan, Liviu Kaiter, Leonte Năstase, Dan Norea, Aron Petru, Ana Ruse, Ion Ruse, Luminiţa Scarlat, Ion Tiţa - Călin, Ionuţ Daniel Ţucă şi Roland Voinescu. Coperţile 1 şi 4 sunt realizate de maestrul caricaturist Marian Avramescu (membru de onoare al Clubului Umoriştilor Constănţeni).
 
„Nu este uşor să faci umor. Una dintre trăsăturile noaste este că facem haz de necaz. Românii nu sunt un popor rigid. În perioada comunistă, umorul era prezent în bancuri, care se propagau pe cale orală. Din 1990, umorul a devenit o afacere: au început să apară reviste umoriste, cărţi, festivaluri, concursuri. Era primul semn că ne-am recâştigat libertatea. Umorul de bună calitate nu dispare. Nu se pierde. Acum a apărut o generaţie nouă de umorişti, care sunt tranşanţi, care înţeapă bine cu peniţa. Umorul ne rupe de grijile zilnice, dar face şi educaţie. Umorul este aliatul, prietenul de nădejde al românului. Ni se pot reproşa multe, dar nu şi faptul că nu avem umor“, a declarat prozatorul şi publicistul literar Ovidiu Dunăreanu.

Despre Clubul Umoriştilor Constănţeni

Înfiinţat la 13 decembrie 2008, Clubul Umoriştilor Constănţeni este una dintre cele mai active asociaţii profesionale ale umoriştilor din România. Membrii săi se remarcă prin multe realizări editoriale, prin apariţiile în reviste şi antologii de umor. Valoarea lor a fost recunoscută la festivalurile naţionale şi internaţionale de umor, prin numeroase premii.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii