Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţiile dinaintea premierei - „Memoria apei“, un spectacol promiţător, pe scena Teatrului de Stat din Constanţa

ro

19 Sep, 2019 00:00 2412 Marime text

Ieri s-a desfăşurat, la Teatrul de Stat Constanţa, conferinţa de presă prilejuită de noua premieră, spectacolul „Memoria apei”, după piesa autoarei britanice Shelagh Stephenson. Spectacolul este regizat de Vladimir Anton, iar scenografia este semnată de Maria Miu.
 
Este vorba de o poveste foarte actuală despre relaţiile de familie, care se ţese pe două planuri - cel real şi cel al evocărilor nostalgice - în care trei surori se întâlnesc în casa părintească pentru a-şi duce mama pe ultimul drum. Prilejul naşte rememorări tandre, dar mai ales furii reprimate, remarci ironice, reproşuri tardive, răscoliri indecente ale amintirilor.
 
La conferinţa de presă au participat Erwin Șimşensohn, directorul general al Teatrului de Stat Constanţa, Vladimir Anton, regizorul spectacolului, precum şi actorii Dana Dumitrescu, Alina Manţu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian, Liviu Manolache şi Andu Axente.
 
L-am întrebat pe tânărul regizor dacă a fost influenţat de punerea în scenă a aceluiaşi spectacol, în urmă cu trei ani, la Teatrul Naţional din Bucureşti, de către Erwin Șimşensohn. Acesta ne-a spus că este vorba de o montare cu totul originală, care pune accent mai degrabă pe „poveste”, pe specificul locului şi al actorilor constănţeni, fapt confirmat şi de directorul teatrului, care a avut ocazia să se „joace” şi el în trecut cu acest text dramatic foarte drag lui.
 
Am avut ocazia să asistăm şi la o repetiţie - o mostră de spectacol de calitate, în notă tragicomică, în care au evoluat cele trei surori şi amantul uneia dintre ele: Dana Dumitrescu (Teresa), Alina Manţu (Mary), Georgiana Rusu (Catherine), Andu Axente (Mike).
 
Piesă importantă a dramaturgiei contemporane (s-a jucat pe scene din toată lumea şi a primit premiul Laurence Olivier al Societăţii teatrului londonez pentru cea mai bună comedie a anului), „Memoria apei“ deschide la Constanţa noua stagiune, urmând ca nu mai puţin de 7 premiere (puse în scenă de nume sonore ale teatrului românesc) să figureze în programul actorilor de acum şi până în vara viitoare - planuri ambiţioase ale noului director, al cărui entuziasm sperăm să molipsească întreaga echipă a Teatrului de Stat de la malul mării.
 
Aşteptăm cu nerăbdare avanpremiera spectacolului, care va avea loc vineri, 20 septembrie, ora 19, urmând ca publicul să se bucure de premieră sâmbătă, pe 21 septembrie, la aceeaşi oră.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:

„Memoria apei“, o nouă premieră la Teatrul de Stat Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii