Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublă lansare de carte la Cărturești București a poetei constănțene Silvana Cojocărașu

ro

27 Jul, 2018 00:00 3148 Marime text
Sâmbătă, 28 iulie, de la ora 17, la Ceainăria Librăriei Cărturești (Verona, București) este programat un eveniment ce va cuprinde lansare de cărți și lectură. Protagoniști, constănțeanca Silvana Cojocărașu, cu titlurile „Cantabis” și „Coup de coeur”, și Liviu Uleia - „Istorioare triumfătoare”. Invitat special: Alexandru Tomescu, editorul revistei „Alternativa" (Canada), care va vorbi și despre „Dorul de ACASĂ în poezia exilului românesc". Va recita: Corina Herghelegiu.
 
Născută la Mangalia, în anul 1971, Silvana Cojocărașu a absolvit Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” Constanța și cursurile departamentului de Limbi Romanice al Universității Luxemburg.
 
Deține mastere în imagine și afaceri europene (SNSPA București), iar în 2012 a urmat un stagiu de formare internațională în cultură și patrimoniu la ÉNA Paris. Este traducător, membră a Asociației Române a Bursierilor Guvernului Francez și redactor al revistei „Alternativa” din Canada, unde publică periodic poezie, proză, eseu, jurnal de călătorie, recenzii, cronică de teatru, studii de istorie și patrimoniu.
 
Iată cum descrie scriitorul și jurnalistul Dan Mircea Cipariu, (www.tracusarte.ro) actul de creație al poetei constănțene: „Când semnele lumii noastre par a fi tot mai mult fragmentarism, biografism fără miză spirituală și o anumită voluptate de a vedea că răul are fețe mai seducătoare și mai post-postmoderne, Silvana Cojocărașu pariază pe căutarea de sine și pe un drum de cunoaștere la capătul căruia ar putea fi chiar o orchestră întrupată din sonuri și muzici ale unui abis subiectiv. Cântarea abisului devine un joc secund și superior prin care se poate seta o formulă de purificare de lumea clipei imediate. Cantabis își revendică, astfel, prin încăpățânarea poetică de a crede că lumea poate fi îmbunătățită prin Cuvânt, o nevoie de retorică și de efectul de catharsis. Cu aceste două ingrediente, poezia Silvanei Cojocărașu își ridică un stindard de lectură și de receptare!”.
 
Anul 2017 a fost unul foarte prolific pentru Silvana Cojocărașu, publicând, nu una, ci două cărți de poezie, Coup de Coeur și Cantabis, ambele la editura Tracus Arte din București, ambele lansate în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură 2017
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii