Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două trofee Gopo au ajuns la Constanța Cătălina Mihai - „tânără speranță”, iar seniorului Virgil Andriescu „pentru întreaga carieră”

ro

01 Jul, 2020 00:00 3727 Marime text

Luni seară, într-un parc din capitală, așadar în aer liber, respectând toate restricțiile impuse de pandemie, s-au decernat premiile Gopo, eveniment anual ce recompensează cele mai importante realizări cinematografice naționale din cursul anului precedent.
 
La cea de-a XIV-a ediție, scena constănțeană s-a bucurat de recunoașterea a două valori locale: Cătălina Mihai, actriță a Teatrului de Stat Constanța, a câștigat premiul GOPO la secțiunea „Tânără speranţă”, pentru rolul omonim din filmul HEIDI, în regia lui Cătălin Mitulescu, iar Virgil Andriescu a primit trofeul GOPO pentru întreaga carieră.
 
Cătălina Mihai s-a născut la Hârşova, în 1997, și a absolvit licența la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (UNATC), fiind, în prezent, studentă în anul al doilea de master, la aceeași universitate. Este una dintre cele mai noi şi mai tinere actriţe ale Teatrului de Stat Constanţa și poate fi văzută pe scenă în cea mai recentă premieră, „Tartuffe”, dar și în următoarele, „Meciul de comedie” și „Doi tineri din Verona”.
 
Virgil Andriescu şi-a petrecut aproape întreaga viaţă pe scena teatrului nostru, jucând între anii 1965 şi 2000, cu o întrerupere de câteva stagiuni, când a jucat la teatrul Giuleşti din București.
În cinema a debutat în 1968, în coproducția româno-maghiară, regizată de Károly Makk, „Frumoasele vacanțe” acumulând în palmares, de-a lungul carierei, peste 30 de roluri, din care șase principale, în filme artistice de lungmetraj, și alte peste 30 de roluri, din care șapte principale, în filme de televiziune. A colaborat cu regizori consacrați precum Andrei Blaier, Mircea Veroiu, Nicolae Mărgineanu, Sergiu Nicolaescu, Lucian Pintilie, Dan Piţa și Nae Caranfil.
 
Citește și:

Virgil Andriescu, omagiat la cea de-a XIV-a ediție a Galei Premiilor Gopo

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii