Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Doi artiști români, premiați în orașul natal al lui Ovidius, Sulmona (galerie foto)

ro

02 Nov, 2017 20:38 3321 Marime text
Constănțeanca Lelia Rus Pîrvan și bucureșteanul Răzvan-Constantin Caratănase au fost distinși cu premii speciale la cea de-a 44-a ediție a Concursului Internaţional de Artă Contemporană Sulmona 2017, găzduit, între 16 septembrie-21 octombrie, de Muzeul Civic Diecezan din orașul natal al lui Publius Ovidius Naso.

De altfel, ediţia din acest an a concursului, organizat de Cercul de Artă și Cultură „Il Quadrivio“, a fost dedicată bimilenarului morții  poetului latin relegat la Tomis, dar și longevivului artist Gaetano Pallozzi, născut în anul 1925 la Sulmona. La concurs au participat artiști din SUA, Venezuela, Iran, Danemarca, Egipt, Bulgaria, Siria, Mexic, România şi Italia. Competiţia s-a desfășurat sub patronajul Camerei Deputaţilor, al Preşedenţiei Consiliului Regional din Abruzzo şi Comunei Sulmoneze.

Anul acesta, preşedintele premiilor „Il Quadrivio“ a fost prof. univ. arh. Raffaele Giannantonio, preşedinte onorific, Vittorio Sgarbi, iar vicepreşedinte, Flavia Pantano Pelino.

Premiul I al concursului a fost câștigat de Tiziana Befani din Italia, pe locul al II-lea s-a clasat Luca Morelli, tot din Italia, iar Premiul al III-lea s-a acordat ex-aequo fiind obținut de Beatriz Cardenas din Mexic și de Alfredo Celli din Italia.

În cadrul ceremoniei de decernare a premiilor au mai fost anunțate Premiul Naţional pentru Critică de Artă 2017 - Nicola Di Battista, Premiu Naţional pentru Cultură 2017 – Giordano Bruno Guerri, Premiile speciale pentru Cultură 2017 - Ottaviano Giannangeli și Eduardo Tiboni, precum şi Premii pentru Jurnalism - Primo Di Nicola și Massimo Liofredi.

Participarea artiștilor premiați la evenimentul sulmonez este parte a Festivalului Mondial de Arte şi Interculturalitate Ovidius, realizat de Asociația „ECSIA SOCIAL ORG“, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius“ din Constanța, Primăria Oraşului Sulmona, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, Asociația Culturală „Giostra Cavallereasca di Sulmona“, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ și Asociația „Artiști dobrogeni“ din Constanţa.

Lelia Rus Pîrvan și bucureșteanul Răzvan-Constantin (Zuzu) Caratănase sunt cadre didactice la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii