Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dobrogea și patrimoniul său literar, în atenția Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman“ din Constanța Lansarea volumului „Revista Ovidiu, o biografie contemporană“

ro

24 Sep, 2019 00:00 1496 Marime text
Pe 25 septembrie 2019, va avea loc un eveniment important pentru Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ din Constanța, dar și pentru comunitatea culturală din Dobrogea: lansarea volumului „Revista Ovidiu, o biografie contemporană”, semnat de Corina-Mihaela Apostoleanu, Angela-Anca Dobre și Luminița Stelian.
 
Monografia este dedicată primei reviste literate din spațiul danubiano-pontic, apărută la 15 septembrie 1898, din inițiativa publicistului dobrogean Petre Vulcan. Numărul 1, anul 1, din data de 15 septembrie 1898 poate fi parcurs accesând Biblioteca Digitală ZIUA de Constanța. 
 
În preambulul lansării de carte, a fost organizată și o expoziție intitulată „Contributori de seamă ai revistei «Ovidiu»: Petru Vulcan, M. Ionescu-Dobrogianu, Ioan Adam și Grigore Tocilescu“, menită să prefațeze viitorul eveniment, dar și să celebreze Zilele Europene ale Patrimoniului, sărbătorite în luna septembrie.
 
Lucrările expuse sunt menite să popularizeze cele mai sonore nume de scriitori prezente în paginile revistei «Ovidiu» și să evidențieze faptul că, încă de acum 120 de ani, au existat și pe aceste meleaguri preocupări de înaltă ținută pentru promovarea unei vieți literare active și devenirea culturală a Dobrogei, recent revenită la patria-mamă.
 
Lansarea volumului „Revista Ovidiu, o biografie contemporană” va avea loc miercuri, 25 septembrie, la ora 15, în Aula Bibliotecii Județene din Constanța.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii