Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demonstraţii de tehnică a vitraliului, prilejuite de expoziţia Glass Nouveau a artistului Cristian Florin Anghelescu

ro

20 Sep, 2019 00:00 1881 Marime text

La Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa are loc astăzi, de la ora 13.30, vernisajul expoziţiei „Glass Nouveau - Vitraliul lui Cristian Florin Anghelescu“.

Evenimentul, organizat de Asociaţia Culturală DAR Development din Bucureşti şi MINA Constanţa, are loc în prezenţa artistului şi va fi precedat de o demonstraţie în tehnica vitraliului pentru elevii de la Colegiul Naţional de Artă „Regina Maria“ şi Şcoala gimnazială nr. 39 „ Nicolae Tonitza“.

Potrivit organizatorilor, „la confluenţa dintre artă şi meşteşug, tehnica vitraliului în care sunt realizate oglinzile ce alcătuiesc această expoziţie este în mare parte bazată pe experimentele continue ale autorului şi pe creativitatea sa, care a căutat îndelung modul ideal în care să se manifeste, iar în atelierul său din Orăştie, judeţul Hunedoara, a creat brandul «Căsuţa cu Vitralii».

Asociaţia culturală DAR Development, care sprijină artele, dar şi demersurile care pun în valoare patrimoniul, a decis să se implice în promovarea acestei forme artistice care îşi are origini vechi, dar a cunoscut o interesantă revenire la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea prin curentul Art Nouveau, a cărui influenţă se regăseşte în titlul expoziţiei. Putem întâlni influenţa acestui curent în multe dintre lucrările din expoziţie, într-una din ele putem găsi chiar o temă din arhitectura clădirii emblematice a Constanţei, Cazinoul, la acestea se adăugându-se numeroase alte influenţe de la baroc la pop-art-ul anilor ’70“.

Se pare că realitatea - potrivit fizicii cuantice - se construieşte în funcţie de poziţia observatorului, prin urmare, fiecare oglindă spune o poveste care se împleteşte cu viziunea şi experienţa privitorului ce se reflectă în ea.

Expoziţia „Glass Nouveau - Vitraliul lui Cristian Florin Anghelescu“ va fi deschisă până în 20 octombrie, iubitorii de artă având posibilitatea de a achiziţiona lucrările expuse.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii