Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Dobrogei Cazinoul se redeschide! Pentru „Arhitectura interbelică de pe litoralul românesc“

ro

11 Nov, 2017 08:19 4656 Marime text
 



Pe 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, Cazinoul din Constanța se va redeschide pentru șase zile, până în cea de-a 19-a zi a lui Brumar, pentru a găzdui o expoziție cu parfum de epocă - „Arhitectura interbelică pe litoralul românesc“.

Vernisajul va avea loc marți, 14 noiembrie, de la ora 14.00. Autorul acestui eveniment este arhitectul Radu Cornescu.

„În perioada interbelică, majoritatea arhitecților români de notorietate au activat pe litoralul românesc. Pornind de la nord, de la Cetatea Albă până la plaja de la Ecrene, din sud, arhitecții au fost autorii unor clădiri cu funcțiuni diverse, pornind de la locuințe individuale sau colective, până la hoteluri, sanatorii, spitale sau aerogări, și s-au implicat și în sistematizarea unor localități. Printre ei s-au aflat: G. M. Cantacuzino, Henriette Delavrancea Gibory, Horia Creangă, Victor Ștephănescu, Harry Godstein (Horia Maicu), Ioan Căpșuneanu, Remus Iliescu, Paul Smărăndescu, Arta Cerkez, Angelo Viecelli, Constantin Dragu, George Andriescu, I. C. Roșu, Nicolae Nenciulescu, Constantin Iotzu etc.“, se arată în prezentarea expoziției „Arhitectura interbelică de pe litoralul românesc“.

Expoziția, care va fi itinerată în principalele orașe din țară, este organizată de Ordinul Arhitecților din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, fiind finanțată din timbrul de arhitectură.

Sursă foto: Arh. Radu Cornescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii