Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniela Vlădescu - „Oamenii de teatru ştiu să meargă mai departe, să treacă peste toate greutăţile pentru publicul lor“ (galerie foto)

ro

27 Nov, 2018 00:00 3191 Marime text
Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa şi-a încheiat duminică ce-a dea 44-a ediţie a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, un eveniment plin de viaţă, energie şi diversitate.
 
În An Centenar, Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa a dedicat câteva reprezentaţii acestui eveniment. Directorul TNOB, Daniela Vlădescu, a menţionat că spectacolele teatrului ţin cont atât de evenimentele istorice, cât şi de dorinţa publicului. „Noi dorim să fim cu gândul la toate evenimentele care sunt impuse de situaţii, de istorie, de public. Ne gândim întotdeauna să avem o activitate demnă de o instituţie naţională de spectacole. Pentru publicul constănţean suntem întotdeauna prezenţi cu activităţi de calitate, cu spectacole curate, spectacole făcute cu dragoste”, a declarat directorul teatrului, Daniela Vlădescu.
 
Spectacolele „Pilde de istorie. Lecţie de cultură” şi „Un veac de muzică românească” au fost inspirate de Centenar, iar în cadrul Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, concertul simfonic susţinut de Alexandru Tomescu, Horia Mihail şi Marin Cazacu a fost dedicat aceluiaşi eveniment.
 
„Pentru Centenar am avut în programul minimal nişte proiecte: unul educativ, „Pilde de istorie. Lecţie de cultură”, în care am prezentat creaţii ale compozitorilor români de după Unire şi un spectacol care s-a numit „Un veac de muzică românească”, cu orchestră, pentru publicul larg”, a declarat Daniela Vlădescu.
 
Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului a fost deschis cu „Concertul prieteniei româno-turce”, menit a marca şi cei 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Turcia.
 
Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa va organiza o Gală a Prieteniei în Izmir, unde vor prezenta „Cavalleria rusticana“ şi „Paiaţe“, aşa cum s-a întâmplat la Constanţa în data de 28 octombrie, cu solişti de la opera din Izmir. „Este un proiect bilateral în care ei au sărbătorit Ziua Naţională a Republicii Turce la noi, în data de 26 octombrie, iar noi mergem să sărbătorim ziua noastră naţională în data de 1 decembrie, la Opera din Izmir”.
 
Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului s-a întrecut pe sine în acest an, astfel că toate recordurile anilor trecuţi au fost bătute. Sălile au fost pline, biletele au fost vândute în totalitate la cele 14 evenimente din cadrul festivalului, participând aproximativ şapte mii de spectatori.
 
Organizatorii ştiu deja care sunt cele mai atractive spectacole pentru public şi că trebuie câţiva solişti şi dirijori buni pentru a putea atrage oamenii la teatru. „Am avut şi un concert atipic în cadrul Festivalului, „A whole new world”, în care s-au cântat piese ale trupelor străine Queen, Abba, Mickael Jackson, din filmele muzicale, din music-hall-uri celebre. Un spectacol foarte antrenant, având toate genurile muzicale şi genurile spectacolului muzical-coregrafic”, a conchis Daniela Vlădescu.
 
Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului a avut un real succes, constănţenii, ca de obicei, au fost prezenţi în număr mare, ei fiind atraşi de lumea artistică, de tot ceea ce poate oferi teatrul, motivaţi de iubirea sinceră pentru viaţa culturală a oraşului. „Cred că, la cum au fost aplauzele finale, ne-am achitat cu onoare şi cu tot sufletul”, a spus Daniela Vlădescu.
 
Un lucru este cert, așa cum reiese şi din afirmațiile directorului instituţiei: oamenii de teatru s-au descurcat întotdeauna cu ce au avut la îndemână. Au luptat pentru tot ce e frumos, au luptat să împărtăşească aceasta şi publicului. „Oamenii de teatru ştiu să meargă mai departe, să treacă peste toate greutăţile şi asta încercăm să facem şi noi, încă din 2004, pentru publicul nostru”, a declarat Daniela Vlădescu.
 
Sursa foto: Facebook
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii