Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Prima ediție a Bienalei Naționale de Pictură „Doina Păuleanu“. Zeci de lucrări prezentate în cadrul expoziției

ro

30 Jun, 2021 17:04 2783 Marime text

 
  • Evenimentul omagiază una dintre cele mai remarcabile personalități ale vieții culturale din Constanța, dr. Doina Păuleanu.
Muzeul Artă Constanța găzduiește în perioada 1–31 iulie 2021 prima ediție a Bienalei Naționale de Pictură „DOINA PĂULEANU”, realizată cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Pe simeze se regăsesc 100 de lucrări semnate de 100 artiști, membri ai U.A.P. România, care au fost selectați dintr-un număr de peste 250 de artiști înscriși pentru a participa la eveniment.

În deschiderea Bienalei, începând cu ora 17.00, are loc concertul „Enescu pe înțelesul tuturor”, în interpretarea lui Ștefan Ignat – bariton și Remus Manoleanu – pian. În program se regăsesc fragmente din opera Oedipe, din Sonata pentru pian op. 24, nr. 1 și „Languir me fais“ din Ciclul „Șapte cântece pe versuri de Clément Marot”.



Intrarea se va face în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor de distanțare socială și a măsurilor necesare prevăzute de legislația în vigoare referitoare la pandemie.

Evenimentul, primul de acest gen din Constanța, omagiază una dintre cele mai remarcabile personalități ale vieții culturale din Constanța, dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă, în perioada 1990 – 2020 și cetățean de onoare al județului Constanța.

Doamna Doina Păuleanu a avut o contribuție importantă la promovarea artei românești, precum și la la prezervarea și valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă Constanța.
 
Citește și:

Ideo Ideis, Festivalul Național de Teatru tânăr ajunge și în Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii