Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Verdi și o seară de romanțe, la Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului

ro

19 Nov, 2021 00:00 2623 Marime text
  • În cel de-al treilea weekend al Festivalului, iubitorii muzicii lirice sunt așteptați să se bucure de o seară de operă și un regal de romanțe
 
Până pe 5 decembrie 2021, Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” găzduiește Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, eveniment inițiat în anul 1975, devenit un fenomen unic în ţară prin longevitate şi complexitate, derulat neîntrerupt și aflat în anul 2021 la cea de–a 47 ediţie.

În cel de-al treilea weekend al Festivalului, iubitorii muzicii lirice sunt așteptați să se bucure de o seară de operă și un regal de romanțe.



Astfel, sâmbătă, 20 noiembrie 2021, începând cu ora 18.30, va fi prezentat spectacolul cu opera verdiană „Bal mascat” (în italiană ”Un ballo in maschera”, o combinație armonioasă a sublimului și ironiei, a tragicului și comicului, care i-a făcut pe mulți critici să o eticheteze ca fiind o operă „shakespeariană”.

Regia artistică îi aparține lui Carmen Dobrescu, iar scenografia lui Horia Popescu. În distribuție, vor evolua soliștii Anda Pop, Șandor Balla, Răzvan Săraru, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Laurențiu Severin, Orest Pîslariu, Cristian Caragea, Mădălin Băldău. Conducerea muzicală îi aparține lui Pierre Walter (Franța), maestru cor – Adrian Stanache.

Duminică, 21 noiembrie 2021, de la aceeași oră, în Sala Teatrului, spectacolul intitulat „Tinerețea romanței” îi va aduce pe scenă pe soliștii Alina Mavrodin, Cristina Munteanu, Daniela Vlădescu, Mihaela Ionescu, Ionuț Boancheș, Doru Pantazi, Iulian Bratu și Mădălin Băldău, acompaniați la pian de Ovidiu Mezei.
 
Sursa foto: tnobconstanta.ro
 
Citește și:

Ieri seară, balerinii Teatrului „Oleg Danovski“ au strălucit în premiera națională a spectacolului „Prinț și cerșetor“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii