Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală O idee inspirată și un vernisaj inedit (galerie foto)

ro

25 Oct, 2021 00:00 3751 Marime text
  • La Casa de Creație din str. Eminescu, a avut loc vernisajul expoziției „Atelierele 22”
 
Sub genericul „Atelierele 22”, a avut loc ieri, 24 octombrie, vernisajul unei expoziții inedite, pregătite de artiștii plastici care au ateliere în incinta Casei de Creație de pe str.Mihai Eminescu nr.22.
 
Generoși, calzi și primitori, Iulia Pană, Gabriela Aramă, Lacme Ifrim, Cosmin Grosu și Cristina Costea ne-au invitat în intimitatea locurilor unde creează, deschizând larg ușile atelierelor și chemând iubitorii de artă să se împărtășească din misterele laboratoarelor unde lumina și culoarea se transformă în artă.
 
Expuse pe cele două etaje ale Casei, pânzele celor cinci pictori, cărora li s-au alăturat creațiile Mihaelei Dobrin și Anetei Fătu, au avut șansa să iasă „la vedere”, să fie vedete, să bucure ochii celor care s-au plimbat printre tablouri, dar și printre șevalete, crochiuri, pensule, tuburi de culoare...
 
Prezent la vernisaj a fost și președintele filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Florentin Sârbu, care ne-a mărturisit dezamăgirea sa inițială, la aflarea veștii că expoziția nu a mai putut avea loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța. Se pare că direcțiunea actuală a instituției nu mai agreează existența galeriei din pod, spațiul dedicat artei unde, în ultimii doi ani, au avut loc evenimente marcante, expoziții naționale și internaționale, organizate de filiala de la malul mării a UAP.
 
Totuși, deși evenimentul de ieri nu a mai fost găzduit de MINAC, așa cum fusese programat, se pare că „reconfigurarea traseului” și ideea organizării expoziției în Casa de creație de pe strada Eminescu a fost o idee inspirată.
 
Spațiul, deși neconvențional, s-a dovedit extrem de interesant, cald și îmbietor, iar gazdele, precum și entuziasmul publicului, au contribuit la reușita deplină a evenimentului.
 
 
Citește și:

Jocul miraculos al „Infantelor” lui Ioan Iacob, la Muzeul de Artă Constanța
 
Expoziție caritabilă de artă „5 artiști dobrogeni“, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii