Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Caravana Docuart la Constanța – două zile de filme documentare

ro

28 Jun, 2021 00:00 2683 Marime text
  • Caravana Docuart vine la Constanța
  • Printre proiecții, vom putea viziona și documentarul „Creativ”, realizat în 2019 de Ioana Grigore, despre grupul de jazz fondat de muzicienii constănțeni Harry Tavitian și regretatul Corneliu Stroe
 
În zilele de 29 și 30 iunie 2021, după un turneu prin mai multe orașe ale României, Caravana Docuart va poposi și la Constanța.

Vor fi două seri de film documentar, proiectate la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, intrarea fiind liberă.

Este vorba de documentare românești, realizate în ultimii doi ani, povești de viață nescrise, suprinse de camerele de filmat și redate publicului iubitor de autenticitate.

Proiectul este organizat de Docuart, cu cofinanțare de la Centrul Național de Cinematografie, având ca parteneri Primăria Constanța și Centrul multifuncțional educativ pentru tineret „Jean Constantin” .
 
Dar iată și programul Caravanei:

Prima seară de proiecții va începe de la ora 19:00, cu filmul semnat de Alex Brendea, „Profu” (2019) care prezintă povestea lui Dorin Ioniță, un profesor de matematică din Bistrița, care iese din sistemul de învăţământ convenţional şi îşi deschide o clasă de meditații în propriul apartament, dotată cu scaune, bănci și chiar o tablă.

Seara se încheie cu documentarul lui Dragoș Turea (2019), al cărui subiect pleacă de la investigarea unei morți și ajunge la un experiment sovietic pentru folosirea energiei atomice în agricultură, „Grădina sovietică / The Soviet Garden”.

Pe 30 iunie, începând cu ora 19:00, puteți urmări documentarul care spune povestea grupului de avangardă Creativ, fondat de pianistul Harry Tavitian. Acesta, împreună cu percuționistul Corneliu Stroe, au oferit spațiului românesc jazz-ul cu influențe etno într-o formă nemaiauzită, avându-și începutul și apogeul muzical în anii ’80: „Creativ”, semnat de Ioana Grigore (2019).
Caravana se încheie cu documentarul lui Andrei Dăscălescu, “Holy Father” (2020), care are ca direcție tema „Cum te pregătești să devii un tată bun când ai crescut fără unul”?

Încă din 2014, Caravana Docuart sprijină sectorul cultural local și face accesibile produse cinematografice românești în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic. Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.
Programul complet al Caravanei îl găsiți pe site-ul evenimentului: caravana.docuart.ro
 
Citește și :

Caravana DocuArt ajunge la Constanța. Iubitorii cinematografiei, invitați la Centrul „Jean Constantin”

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii