Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concertul trupei Phoenix de la Casa de Cultură Constanţa a fost amânat

ro

24 Apr, 2019 00:00 2089 Marime text
Legendara trupă Phoenix revine cu un show nou pentru publicul constănţean. Concertul de pe 20 de aprilie a fost mutat pe 22 mai, pentru ca locuitorii Constanţei să se bucure de sărbătorile pascale, iar apoi să vină la spectacole. Evenimentul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa.
 
Vorbim aici de „Sinteza”, o fuziune de vechi cu nou, prin care trupa vrea să surprindă publicul. Ora de începere a spectacolului este 19.00, iar biletele au preţurile de 50, 70, respectiv 90 de lei.
 
După celebrarea celor 55 de ani de la înfiinţare (2017), Phoenix se întoarce în faţa publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” şi Rapsodia I, emblematică pentru George Enescu.
 
Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca şi Pasărea Phoenix, este o stare muzicală în sine, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.
 
Ca în orice proiect iniţiat, starea de a fi a trupei Phoenix este şi aici cea de dăruire şi luptă continuă cu diferitele cortine ale fiinţei, regândeşte mereu construcţia actului artistic. Astfel, îşi propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri“ (muzica arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forţa instrumentelor moderne) şi sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu. Proiect de înaltă ţinută culturală, însa fără pretenţii exclusiviste, „Sinteza” îşi propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată mirifica metaforă prin viziune şi profesionalism.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii