Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert inaugural al Orchestrei Simfonice a Universității „Ovidius” din Constanța

ro

05 Dec, 2019 00:00 2625 Marime text

Astăzi, începând cu ora 19.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, are loc concertul inaugural al Orchestrei Simfonice a Universității „Ovidius” din Constanța. La pupitrul nou-înființatei entități, care este deja membră a Asociației Europene a Orchestrelor Universitare (E.N.U.O), se află maestrul Radu Ciorei.
 
În program, iubitorii muzicii culte vor putea recunoaște lucrări din creaţia muzicală universală, dedicate, protrivit organizatorilor, „vieţii universitare”. 
 

Orchestra Simfonică a Universităţii „Ovidius” este formată din foşti sau actuali studenţi ori cadre didactice, care au un background muzical, ocupându-se de studiul unui instrument în şcoala de muzică sau în particular. 

Orchestrele de amatori, înființate pe lângă marile universităţi din Europa, sunt deja o tradiție frumoasă, iar universitatea care a pus România pe harta E.N.U.O. a fost Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj, unde s-a înființat prima orchestră simfonică universitară din țara noastră, coordonată de același profesionist al baghetei dirijorale, maestrul Radu Ciorei, având o activitate națională și internațională, de peste 4 decenii.

 
Sursă foto: Arhiva ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 

Portrete. Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea: Pe scena vieţii. Marii artişti ai Constanţei (Xl) (galerie foto)

Celebra cantată Carmina Burana deschide Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului de la Constanța

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii