Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colindători şi poveşti de Crăciun

ro

13 Dec, 2016 00:00 2419 Marime text
În săptămâna în care sărbătoreşte 60 de ani de existenţă, Teatrul „Căluţul de mare” le-a pregătit celor mici o surpriză: premiera spectacolului „Poveste de Crăciun”, programată duminică.
 
Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” îi aşteaptă pe prichindei şi în această săptămână, în sala de spectacole, în Orăşelul Copiilor, dar şi la Pavilionul Expoziţional Mamaia.
 
Săptămâna cu poveşti se va deschide marţi, 13 decembrie, de la ora 10.30, cu un spectacol de sezon, programat la sediul teatrului constănţean: „Iată vin colindători!”, realizat de unul dintre cei mai apreciaţi artişti-păpuşari tomitani, Aneta Forna Christu, distinsă în 2011 cu premiul UNITER.
 
Sâmbătă, 17 decembrie, micii spectatori vor purcede spre Pavilionul Expoziţional Mamaia într-o „Călătorie cu surprize”, imaginată tot de Aneta Forna Christu, al cărei start se va da de la ora 11.00. În aceeaşi zi, dar în Orăşelul Copiilor, cei mici vor urmări, de la ora 18.00, o altă poveste de iarnă a cărei acţiune se desfăşoară chiar în Ajun de Crăciun, atunci când poveştile devin realitate. Este vorba despre „Spărgătorul de nuci”, în viziunea regizorală a lui Cristian Mitescu, cu o scenografie semnată de Mihai Constantin Ranin şi o ilustraţie muzicală de Viorel Andrinoiu. Duminică seară, fix cu o săptămână înainte de mult-aşteptata sărbătoare a Naşterii Domnului, prichindeii vor... trăi în sala Teatrului „Căluţul de mare” o „Poveste de Crăciun”, un spectacol în premieră având la bază regia şi scenariul lui Bogdan Drăgulescu şi scenografia Danielei Drăgulescu. Spectacolul, care a fost prezentat în avanpremieră săptămâna trecută, va avea în această duminică două reprezentaţii, la orele 11.00 şi 12.30. Seara, de la ora 18.00, în Orăşelul Copiilor, cei mici, dar şi cei mari sunt invitaţi să urmărească frumosul spectacol de iarnă „Iată vin colindători!”.
 
60 de ani de activitate, pe 14 decembrie
 
Pe 14 decembrie, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” îşi celebrează ziua de naştere. La această dată, în urmă cu 60 de ani, avea loc spectacolul inaugural compus din două piese: „Peştişorul de aur”, o adaptare după Puşkin, şi „Prima lecţie”, de Ana Ioniţă şi Gabriel Teodorescu, în regia lui Claudiu Cristescu, cel care semnase şi decorurile, păpuşile fiind create de Lucia Trotonghi Cristescu. Aniversarea a fost marcată în avans, în săptămâna 5-11 decembrie, printr-un moment festiv, organizat la sediu, în ajun de Moş Nicolae, şi printr-o suită de spectacole care au avut loc atât la sediu, cât în Orăşelul Copiilor din Parcul Tăbăcărie. În program a fost inclusă şi avanpremiera spectacolului „Poveste de Crăciun”.
 
Sursă foto: www.teatruldelamare.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii