Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Colaje textile“, filosofie și energie creatoare în Postul Paștelui (galerie foto)

ro

01 Apr, 2018 09:14 2068 Marime text




„Colaje textile“. Așa se numește expoziția semnată Constantin Gheorghe și Ioana Maier, care mai poate fi admirată, zilele acestea, la Muzeul de Artă Constanța.

Trimiterea pe care o face Constantin Gheorghe la tema crucificării se suprapune accentuează atmosfera de mare încărcătură spirituală a Postului Paștelui.
 

„Expoziția de colaje textile Ioana Maier şi Constantin Gheorghe este o manifestare dintre cele mai interesante. În primul rând, pentru că Gheorghe Constantin este un artist de inventivitate extremă, de o putere de creaţie remarcabilă şi, de fiecare dată, găseşte noi căi de investigaţie şi comunicare. De data aceasta s-a îndreptat spre colaje, făcute din diverse materiale, unele dintre ele umile, altele nobile, dar expoziția sa este profund impregnată de un caracter filosofic. Prin intermediul unor materiale simple și a unor gesturi aparent ușoare, ludice, Gheorghe Constantin ne îndeamnă la reflecție, ne îndeamnă la marile adevăruri ale vieții, cu un profund caracter moral. Iar trimiterea către tema crucificării, pe care o presupune o parte dintre lucrările expuse capată acum, în Postul Paștelui, conotații dintre cele mai profunde. Ioana Maier i-a fost discipol și mărturisește singură că fără aportul, controlul lui Gheorghe Constantin nu ar fi avut curajul să facă această expoziție. Gheorghe Constantin este un artist profund, un artist meditativ. Ioana Maier are o energie creatoare debordantă și cei doi s-au unit prezentînd o expoziție de aleasă imaginație. Ioana Maier face, de asemenea, colaje, textile unele dintre ele, altele din fel și fel de materiale. Rezultă obiecte dintre cele mai diverse, rezultă obiecte care se pot descompune în elementele și materialele pe care le alcătuiesc și care sunt obișnuite, aș spune previzibile, și rezultatul este cu totul imprevizibil și impregnat de energie și uneori de umor“, a apreciat gazda manifestări, directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu.



Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii