Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este câștigătoarea premiului special acordat de Academia Română în cadrul competiției „FameLab“

ro

20 Jun, 2021 15:14 3428 Marime text

  • Olimpică națională și internațională, deținătoare a unei medalii de argint la Olimpiada Internațională de Științe, studentă exemplară, Mălina a preferat să-și pregătească licența în România, refuzând o ofertă a Universității Cambridge, pentru a rămâne alături de familie.
Irina-Mălina Strugaru, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, este câștigătoarea PREMIULUI SPECIAL acordat de Academia Română în cadrul competiției internaționale de comunicarea științei „FameLab“, organizată în România de către British Council.

Olimpică națională și internațională, deținătoare a unei medalii de argint la Olimpiada Internațională de Științe, studentă exemplară, Mălina a preferat să-și pregătească licența în România, refuzând o ofertă a Universității Cambridge, pentru a rămâne alături de familie.

Mai multe date despre Mălina Strugaru, în interviul publicat pe site-ul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași: https://www.uaic.ro/.../tineri.../irina-malina-strugaru/ din care redăm două secvențe relevante pentru pasiunea ei pentru fizică, pentru cunoaștere, pentru comunicare:

„FameLab este unul dintre cele mai cool lucruri de care am auzit până acum. Mi se pare un imens act de încredere reciprocă și empatie între publicul larg și persoane din domeniul științei.“


„Laboratorul de fizică moleculară și cursul de mecanică clasică, pe care le-am avut în anul I au fost absolut superbe. Ambele ne provocau foarte mult să gândim singuri și mie mi s-au părut cele mai elegant si palpitant predate materii prin care am trecut.“

  
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto-text: Facebook/ Academia Română 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii