Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul pentru Educaţie Interculturală îşi deschide porţile la Constanţa

ro

28 Sep, 2015 00:00 1784 Marime text
Muzeul de Artă Constanţa, în parteneriat cu Centrul Naval Naţional pentru Educaţie, Sport şi Tradiţii din Constanţa şi International Organization for Democracy and Human Rights - IODHR din Norvegia, inaugurează azi, începând cu ora 12.00, Centrul pentru Educaţie Interculturală din Constanţa.
 
Acţiunea face parte din proiectul „Centrul pentru Educaţie Interculturală Constanţa (CPEIC)“, finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României, prin Programul PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european“.
 
În perioada septembrie 2015 - martie 2016, la Centrul pentru Educaţie Interculturală se vor desfăşura ateliere de educaţie interculturală, la care vor participa 20 de elevi de la Colegiul de Arte „Regina Maria“ din Constanţa şi cinci studenţi de la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius“, selectaţi ca grup-ţintă al proiectului. Între aceştia se vor regăsi şi reprezentanţi ai minorităţilor etnice din zona Dobrogei. Tinerii vor fi instruiţi în direcţia dezvoltării valorilor interculturale şi vor participa la activităţi practice în vederea cultivării spiritului de cooperare şi a toleranţei, pentru o convieţuire multietnică armonioasă. Primul atelier de educaţie interculturală va avea loc în aceeaşi zi cu inaugurarea Centrului pentru Educaţie Interculturală, la sediul Muzeului de Artă Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii