Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Regală anunță deschiderea expoziției de la „Palatul Elisabeta”

ro

02 Apr, 2021 00:00 2989 Marime text

Astăzi, Palatul Elisabeta din București, reședința Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei și a întregii Familii Regale a României, își deschide din nou porțile.
Potrivit anunțului făcut de Casa Regală, publicul este așteptat în perioadele vineri, 2 aprilie – duminică 25 aprilie 2021, respectiv, sâmbătă 8 mai – duminică 6 iunie 2021.
Expoziția va fi deschisă, de asemenea, în lunile iulie, august, septembrie, octombrie și noiembrie 2021, în perioade ce vor fi anunțate ulterior.

Expoziția va avea elemente de noutate, totodată, vizitatorii primind un pliant cu fotografii și texte care descriu pe larg expoziția permanentă.

Palatul Elisabeta are o istorie la fel de interesantă ca și expoziția pe care o găzduiește. A fost construit în stil maur și brâncovenesc din veniturile Domeniilor Coroanei și din dispoziția Regelui Carol al II-lea, care îl dăruiește în 1936 sorei sale, Elisabeta, fostă regină a Greciei, care însă nu a locuit foarte mult aici, preferând Castelul Banloc din Timiș. După bombardarea Palatului Regal de pe Calea Victoriei de către aviația germană, la 23 august 1944, Regele Mihai i-a cerut mătușii sale permisiunea a a-și muta curtea la Palatul Elisabeta unde a și rămas până la 30 decembrie 1947 când regimul comunist susținut de sovietici l-a obligat să abdice.

 

Informații organizatorice

Vizitatorii pot veni la palat în fiecare săptămână din aceste perioade, de joi până duminică, în intervalele orare 10.00 – 13.00 și 14.00 -17.00.
Vizitatorii nu au nevoie de rezervare prealabilă. Ei se pot prezenta direct la poarta de intrare: Palatul Elisabeta este situat pe șoseaua Kiseleff nr. 28, sector 1 București (prin intrarea Românești de lângă Muzeul Satului).
Accesul se va face pe baza biletelor de intrare. Biletele pot fi plătite cu card bancar. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenți și pensionari 20 ron; pentru adulți 40 ron.
Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro/
Expoziția are un caracter permanent, este deschisă în lunile aprilie-noiembrie ale fiecărui an și reprezintă un proiect al Asociației Casa Majestății Sale.


Citește și:

Palatul Elisabeta. Kira Hagi, alături de Principesa Margareta și Principele Radu: „M-am simțit ca într-un film din altă epocă!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii