Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Corpului Didactic anunță apariția noului număr al Revistei „Dynamis“

ro

03 Aug, 2021 16:21 3042 Marime text
  • Casa Corpului Didactic anunță apariția noului număr al revistei „Dynamis“. Curioșii o pot găsi online, pe site-ul instituției.
Casa Corpului Didactic Constanța anunță apariția numărului 9/2021 al Revistei DYNAMIS, ISSN 2360-5332 / ISSN-L 2360-5332, în format online. Revista aduce în prim plan exemple de bună practică prezentate de cadrele didactice și didactice auxiliare. Periodicul a fost editat cu prilejul celei de a XXIX-a sesiuni judeţene decomunicări metodico-ştiinţifice „Colocvii Didactice”2021.

Tema de anul acesta este reprezentată de educația digitală. Odată cu pandemia, s-a descoperit acest prilej de a valorifica oportunitățile pe care le oferă utilizarea instrumentelor și a resurselor digitale în procesul educațional și, totodată, de a identifica elementele cu impact calitativ pe care activitățile de formare oferite de C.C.D. l-au avut în mediul școlar.

„Prin colecția de articole și resurse educaționale deschise publicate în acest număr editorial, am urmărit să promovăm utilizarea adecvată la clasă a unui instrument sau material digital, a unui joc sau a unor aplicații gândite și adaptate pentru mediul online, cu feedback pozitiv din partea elevilor, să promovăm dorința de a împărtăși din experiența acumulată în această perioadă, din exemplele de bune practici și din reușitele profesionale de până acum. Ne dorim astfel să încurajăm cadrele didactice de a contribui activ la transformarea școlii într-un spațiu flexibil și deschis inovării, în acord cu politicile publice naționale și europene din domeniul educației, prin susținerea schimbului de conținut pedagogic digital, a lucrului colaborativ și a bunelor practici împărtășite, prin interconectivitate educațională și socială, prin identificare de noi soluții de adaptare la meseriile viitorului.“, se arată în comunicatul de presă.


La realizarea revistei au participat: Prof. dr. Andreea-Mihaela Artagea, Prof. Narciz Amza, Prof. Aneta-Cristina Mologani, Prof. Lavinia Popescu, Prof. Mihaela Roșulescu, Documentarist Flavia-Alexandra Petrov, Informatician, prof. Claudia Călin, Secretar Violeta Crăcănău-Ștefănică, Economist Camelia Stroe.
Coordonator:
Prof. dr. Andreea-Mihaela Artagea
Tehnoredactare:
Informatician, prof. Claudia Călin, Documentarist Flavia-Alexandra Petrov.

Citește și:

Utilizarea tehnologiilor digitale – direcție prioritară a programelor de formare ale Casei Corpului Didactic Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii