Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartea „Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis“, lansată la Tulcea

ro

04 Nov, 2017 11:18 2766 Marime text


Volumul „Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis“ (autor/coordonator dr. Dorin Popescu, co-editor Liviu Franga) ce reunește textele a 82 de contributori, va fi lansat azi, 4 noiembrie, de la ora 12.00, la Casa Avramide din Tulcea.

Evenimentul editorial de la Tulcea se desfășoară sub auspiciile Asociației „Casa Mării Negre / Black Sea House“, care a fost înființată, anul acesta, de Dorin Popescu.
Cartea va fi prezentată de profesorul Florin-Cristian Anastasiu, vicepreședinte al Asociației „Casa Mării Negre“, și de Petru Țincoca. În program sunt incluse și momente muzicale susținute de corala Cantus Libera.
 

 „Avem nevoie astăzi de proiecte culturale de impact și amplitudine, iar pariuri editoriale emblematice, precum «Răzbunarea barbarilor...» (volum al întoarcerii din exil a lui Ovidius), ne redau nădejdea că mizele mari ale culturii mai dau încă probe de viață în Dobrogea!“, spune coordonatorul volumului, Dorin Popescu.



La Constanța, cartea a fost lansată pe 21 octombrie, în aula „Adrian Rădulescu“ a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, momentul editorial fiind precedat de depunere de flori, un recital de poezie și o fotografie de grup în fața statuii lui Publius Ovidius Naso, ridicată la malul Mării, operă a sculptorului italian Ettore Ferrari.

Volumul are puțin peste 900 de pagini și a apărut în condiții grafice de excepție la editura bucureșteană „Ideea europeană“.

Citește și:

Imagini de la eveniment. O carte-monument, o carte-document pentru Constanţa culturală

Interviu cu Dorin Popescu, despre „Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis“. Ovidiu, un guru al postmodernismului (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii