Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța Se lansează volumul „Carte di-anvitsare /nvitsare sh-di adutseare aminte a cuvendzâlor dit limba macedo-armână” (galerie foto)

ro

04 Nov, 2021 17:42 3215 Marime text
  • La Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța se desfășoară în aceste momente lansarea cărții lui Nicolae Cușa, „Carte di-anvitsare /nvitsare sh-di adutseare aminte a cuvendzâlor dit limba macedo-armână/Cartea de învățare și de aducere aminte a cuvintelor din limba macedo-armînă”, apărută anul acesta la Editura Ex Ponto. 
Având în vedere recentele reglementări privitoare la desfășurarea evenimentelor culturale în contextul pandemic actual, lansarea se desfășoară fără public în sală, dar organizatorii transmit evenimentul live pe pagina de socializare.

Cartea este prezentată de autor și de directorul bibliotecii, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici.

Potrivit directorul bibliotecii, dr. Angelo Mitchievici, Nicolae Cușa, membru al Filialei Dobrogea al Uniunii Scriitorilor din România, este atât un prozator talentat, cât și un membru al comunității aromâne, autor al unei cărți captivante, „Istoria zbuciumată a macedonenilor aromâni din România”, interesat de acele elemente care-i edifică o identitate proprie, o sensibilitate particulară, la care se adaugă o istorie tumultoasă. 

„Elementele de limbă stau în centrul preocupărilor sale în această carte care oferă nu perspectiva unui lingvist, ci a unui vorbitor atent și educat, interesat în cel mai înalt grad de puterea cuvintelor, de a  comunica o tradiție în continuitate.”


Lansarea cărții face parte din seria de evenimente dedicate culturii dobrogene și subliniază profilul identitar multicultural al acestei regiuni, precum și valorile care o edifică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii